Reacția lui Porumboiu după ce Octavian Șovre a ratat Euro din cauza autografului cerut lui Haaland în scop umanitar

[ad_1]

  • Liga 1: Poli Iași – FC Voluntari, joi, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Academica Clinceni – FCSB, joi, 20:15, Digi Sport 1

România va avea în premieră două brigăzi de arbitri la un Campionat European de fotbal, EURO 2020, a anunţat, miercuri, Federaţia Română de Fotbal, pe site-ul său oficial.

Deși echipa alături de care asistentul oficia partidele din competițiile continentale, formată din Ovidiu Hațegan și Sebastian Gheorghe, va fi prezentă la Euro, Octavian Șovre nu este pe lista UEFA, iar motivul ar fi reprezentat de gestul făcut după Manchester City – Borussia Dortmund, când i-a cerut, în scopuri umanitare, un autograf lui Erling Haaland, care a ajuns la Asociația SOS Autism Bihor.

Adrian Porumboiu: „A fost curat ghinion în cazul lui Octavian Șovre!”

Fost ecuson FIFA, Adrian Porumboiu spune că asistentul din Oradea a avut ghinion.

„Cazul Șovre? Nu aș vrea să mai intrăm prea mult în detalii. Acum a trecut. Într-un om căzut nu poți să mai dai. Cuvântul ghinion a intrat în dicționar la cel mai înalt nivel, așa că i se poate aplica și lui. La el a fost curat ghinion. Era greu de crezut că UEFA va trece peste cele două scandaluri, cel de rasism și cel cu autograful. Avea și doi ani peste vârstă”, a declarat Adrian Porumboiu, pentru ProSport.

La Campionatul European din vară, organizat și la București, oraș ce va găzdui, pe Arena Națională, patru jocuri, trei din cadrul grupei C și unul dintre optimile de finală, România va fi reprezentată de două brigăzi de arbitri, formate din Ovidiu Hațegan, Sebastian Gheorghe și Radu Ghinguleac, cel care l-a înlocuit pe Octavian Șovre, respectiv Istvan Kovacs, Florin Marinescu și Ovidiu Artene.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Etichete: adrian porumboiu , octavian sovre , arbitri romani la euro , erling haaland

[ad_2]

Citește mai mult..