Ultimele pregătiri pentru Euro 2020 la București. Noul gazon a fost montat pe Arena Națională

[ad_1]

Primăria Capitalei a finalizat lucrările de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, unde vor fi găzduite cele patru meciuri din Campionatul Euro 2020 din această vară, informează, joi, Primăria municipiului București.

Vechea suprafaţă de joc a Arenei Naționale a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural şi sintetic). Montarea noului gazon a durat aproximativ două săptămâni şi a costat circa 2,2 milioane de lei, fără TVA, însemnând procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă.

Producția de gazon hibrid a fost realizată la o pepinieră localizată în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice.

Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cât posibil, a condițiilor de stres după recoltare, pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

Pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a Euro 2020.

„Până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena Euro 2020”, transmite, joi, Primăria Capitalei.

Au mai rămas de finalizat modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări. De asemenea, în perioada următoare va fi realizată şi modernizarea nocturnei.

Editor : A.A.

[ad_2]

Citește mai mult..