Polițiștii arestați în cazul bărbatului mort la Pitești au fost eliberați. Un jandarm a fost arestat preventivCei doi agenți de poliție din Pitești, acuzați că au ucis un bărbat în timpul încătușării, au ieșit din spatele gratiilor. Judecătorii de la Curtea de Apel Argeș au ales o măsură mai blândă pentru polițiști: arestul la domiciliu.

Procurorii ceruseră ca cei doi să rămână în continuare în detenție, pentru că ar putea fi periculoși, și în primă instanță au avut câștig de cauză.

În paralel, ancheta continuă, însă de ea se vor ocupa procurorii de la Parchetul Militar București, pentru că pe lângă cei doi polițiști și alți doi jandarmi sunt suspectați că l-ar fi lovit pe bărbatul de 63 de ani. Unul dintre jandarmi a fost arestat preventiv joi.

Scenele cutremurătoare surprinse vineri, 16 aprilie, la Pitești au devenit deja binecunoscute. Un bărbat a decedat în timp ce era evacuat cu forța de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde avusese loc un incendiu. Bărbatul, aflat în stare avansată de ebrietate, a fost pus cu brutalitate la pământ și în scurt timp a făcut stop cardirespirator. Legiștii au ajuns la concluzia că moartea victimei fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică. Mulți au comparat incidentul cu episodul uciderii afro-americanului George Floyd tot de către agenți de poliție, în mai anul trecut.

Tribunalul Argeș a decis în urmă cu câteva zile arestarea preventivă a celor doi polițiști, cercetați pentru lovituri cauzatoare de moarte și purtare abuzivă. Apărarea a contestat concluziile legiștilor, iar Curtea de Apel a decis, joi, ca polițiștii să fie plasați în arest la domiciliu.

Citiți și: Decizie în cazul Piteşti: Unul dintre poliţiştii arestaţi s-a pensionat, iar celălalt a fost suspendat

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.