Președintele Klaus Iohannis s-a dus pe bicicletă la Cotroceni, deși afară ploua


Președintele României, Klaus Iohannis, s-a alăturat campaniei Vinerea Verde și a mers vineri, 23 aprilie 2021 pe bicicletă până la Palatul Cotroceni, deși afară ploua.


In articol:


Klaus Iohannis a renunțat la mașină pentru a merge pe bicicletă

Președintele purta cască de protecție și mască în timp ce se deplasa pe biciletă.

Președintele României are o părere foarte bună despre campania Vinerea Verde și o consideră o metodă bună de a diminua poluarea din București.

„ Am venit cu bicicleta la birou pentru că vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună”, a spus Klaus Iohannis, după ce a ajuns la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Klaus Iohannis, precizări în legătură cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Klaus Iohannis: Mersul pe jos sau pe bicicletă ”e sănătos”

Iohannis i-a îndemnat pe români să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta sau transportul public sau chiar să meargă pe jos, pentru că „e sănătos”.

„Mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca atunci când mergi cu mașina personală”, a spus el.

Chiar dacă nu a avut parte de vreme bună, deoarece în dimineața de vineri a plouat, Klaus Iohannis a spus că „un pic de ploaie nu a dăunat nimănui”.

Campania Vinerea Verde[Sursa foto: presidency.ro]

Citeste si: Planurile urbanistice zonale au fost suspendate pentru o perioadă de un an de zile în București

Transportul în comun, o altă alternativă mai puțin poluantă

Președintele Klaus Iohannis a declarat faptul că o altă alternativă de a reduce poluarea orașului este mersul cu transportul în comun sau chiar mersul pe jos.

„O alternativă- aici și autoritățile au de lucru- e transportul în comun. Încercați să lăsați mașina acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai plăcută. Aduce și beneficii pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm puțin”, a adăugat Iohannis.

Traseul președintelui a început la Statuia Aviatorilor și se va încheia la Palatul Cotroceni.

Totodată, mai mulți demnitari au decis să nu mai folosească mașinile vinerea și să meargă la serviciu fie cu bicicleta, fie cu mijloacele de transport în comun.

Campania Vinerea Verde a început în luna martie și încurajează mijloacele de transport alternative, pentru a reduce poluarea. Campania îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu

transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

 

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.