140 de pacienţi, „vaccinaţi” dintr-o eroare cu ser fiziologicUn număr de 140 de pacienţi care au venit să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 marţi într-un centru de vaccinare din nord-estul Franţei au primit din greşeală o injecţie cu ser fiziologic în locul unei doze de Pfizer /BioNTech, incidentul neavând consecinţe asupra sănătăţii lor, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Marţi după-amiază, 140 de persoane au primit o injecţie numai cu ser fiziologic” în centrul de vaccinare din Epernay, a indicat Centrul medical universitar (CHU) din Reims (nord-est).

Această injecţie „nu are consecinţe pentru sănătate, cu toate acestea, cursul vaccinării rămâne incomplet”, a explicat CHU într-un comunicat difuzat sâmbătă.

Miercuri dimineaţă, „imediat după descoperirea incidentului (…) s-a efectuat o analiză a cauzelor care au condus la această eroare” şi „un cadru sanitar a fost însărcinat să consolideze procedurile de siguranţă preexistente”, a indicat CHU, fără a da mai multe detalii asupra naturii acestei erori.

Editor : Liviu CojanCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.