Ce vedete din România au avut COVID-19. Din păcate, temutul virus a luat de lângă noi câțiva artiști de renume


Pandemia de Sars-Cov-2 a apărut în România, în urmă cu an de zile. S-au înregistrat zeci de cazuri de infectare și de decese, printre care și vedete. Mai multe persoane au pierdut lupta cu viața.


In articol:


Virusul COVID-19 continuă să facă victime la orice pas. Mai multe vedete și persoane publice din România s-au luptat cu temutul virus, iar unele chiar au pierdut lupta nefastă.

Țara noastră numără, în prezent, peste 21 de mii de morți din cauza coronavirus.

Numărul infectărilor cu noul virus continuă să crească. Vedetele de televiziune, actorii și cântăreții au trecut și ei prin mai multe drame în lupta cu COVID-19. Din luna martie a anului trecut, viața tuturor a intrat pe pauză.

Vedete din Romania care au avut COVID-19

Marcel Pavel este prima vedetă care a avut coronavirus. El a anunțat, atunci, public că s-a infectat. Cântărețul a suferit o formă gravă a bolii și a avut nevoie de mai mult timp pentru a se recupera.
Marcel Pavel a dezvoltat chiar și o dublă pneumonie. „ În ultimile zile am trecut prin momente cumplite si de aceea este lesne de înțeles că nu am mai apărut aici pe rețelele de socializare. Cu ajutorul bunului Dumnezeu și a întreg personalului Institutului „Matei Balș” am fost salvat, dar mai având încă o perioadă dificilă de trecut și voi reveni la viață cum s-ar spune! Mă plec în fața acestor eroi pentru priceperea, gesturile și eforturile extraordinare ale medicilor, asistentele medicale, infirmierelor a Institutului „Matei Balș”, a zis Marcel Pavel la acea vreme.

Adelina Pestrițu a fost și ea bolnavă de covid-19. Bruneta a povestit totul pe Instagram: „Din păcate, zilele trecute am intrat în contact cu un bolnav de COVID iar după ce au apărut primele simptome, am rămas fără gust și fără miros, mi-am făcut un test. Testul a ieșit pozitiv, iar acum mă aflu în parcarea spitalului, aștept să fiu preluată și internată”, spunea Adelina Pestrițu pe Instagram, la începutul lunii septembrie.

Citeste si: Încă o vedetă din televiziune are coronavirus. Află în ce stare este

Prezentatoarea Andreea Esca a fost și ea infectată cu Sars-Cov-2. Esca a declarat că atât soțul, cât și fiul ei au fost bolnavi de această boală. Alexander Eram a dezvoltat o formă gravă a bolii și a ajuns internat în secția de ATI. „Am avut Covid. Eu, soțul meu și unul dintre copii.
Primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul meu. Am asociat simptomele cu o problemă gastrică. Primul simptom a fost că mi-am pierdut mirosul. Găteam ceva și n-am mai simtit mirosul de usturoi. M-am dus la spital, la Victor Babeș. În cazul soțului meu, lucrurile au fost mult mai grave.Nu are nicio boală cronică, nu fumează, face sport și nu face excese, dar a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei.
Într-o dimineață, fiul meu m-a sunat și mi-a zis: Mama, pe tata l-au dus la Terapie Intensivă. Nu înțelegeam cum este posibil să fie el atât de afectat. A avut nevoie și de ventilație mecanică. Cât am putut comunica cu el, îmi spunea: „Nu mai pot. Așa arată iadul”,
a declarat atunci vedeta la Pro TV.

Anamaria Prodan a fost infectată cu noul coronavirus. Blondina a fost internată la Matei Balș din cauza faptului că nu putea respira. „A fost greu, cumplit. Astăzi mă simt mult mai bine, dar a fost cumplit. Nu mă așteptam ca pe mine să mă răpună ceva.

Problemele cumplite sunt atunci când simți că nu poți să respiri, în momentul ăla intervine panica. Imediat după am fost la spital, mi-au verificat plămânii, apoi am stat frumos acasă liniștită, am făcut perfuzii cu toate vitaminele, am urmat schema asta pe care medicii lui Gigi Becali au făcut-o și care a dat roade pe fiecare pacient”, declara impresara.

Virgil Ianțu a fost și el în izolare. „A fost o experiență care m-a facut să îi apreciez și mai mult pe cei care în fiecare zi se expun pentru a ne face pe noi bine. Pe voi vă rog doar să nu lăsați garda jos și să vă protejați cât puteți, purtând mască și exagerând cu igiena. Asta pentru voi și pentru cei dragi vouă”, și-a îndemnat el prietenii virtuali.

Citeste si: Tristețe pe scena filmului. Deces fulgerător din cauza Covid-19

Ellie White a avut și ea Covid-19. „Ei bine, se pare că inevitabilul s-a întâmplat și la mine. Tocmai ce am primit rezultatul testului Covid și este pozitiv. În următoarele săptămâni voi sta carantinată la domiciliu, cu tratamentul aferent. Nu mi-a dat nimeni bani să spun că am Covid! Nici măcar DSP-ul nu ne-a sunat să ne spună ce să facem în această situație! Aș putea să mă plimb liberă pe unde am chef, poate să mă întâlnesc față în față cu niste Einsteni de pe pagina mea de Facebook, să le dau și lor puțină minciuna și nimeni nu mi-ar zice nimic. Dar bunul simț și simțul civic mă împiedică să fac asta, așa că ne-am baricadat toți patru în casă, până trece perioada de carantinare”, a scris ea pe blog. Boala a pus-o la pat pentru trei zile. „Am avut o stare foarte urâtă, deși eu chiar cred că am avut o formă ușoara – febră mare, pâna în 39 de grade, durere în piept, durere continuă de cap, durere generală de corp, senzație de durere la atingere (nu am suportat nici atingerea hainelor de pe mine câteva zile), durere de ochi, senzație de oboseală cronică și cu o formă ușoara de tuse”, spunea Ellie White.

Alina Pușcaș și Andrei Ștefănescu au luat și ei noul virus. Atunci s-au îmbolnăvit și Ozana Barabancea, Toto Dumitrescu și Adriana Trandafir. Andrei Ștefănescu a avut simptome mai grave și a stat internat, însă Alina Pușcaș a scăpat repede.

Amna a fost și ea infectată cu Sars-Cov-2. Cântăreața a transmis că nu putea să respire și că nu-i ajungea aerul. Blondina a trecut prin clipe de coșmar.

Jamila a fost și ea bolnavă de coronavirus. Tânăra este celebră pentru rețetele din blogul Jamila Cuisine. „Dragii mei, vreau să împărtășesc cu voi un lucru foarte personal despre care mi-e încă foarte greu să vorbesc. Am fost infectată cu virusul SARS-cov-2, adică am avut COVID-19. Imediat ce am aflat s-a instalat panica. Pentru început nu știam cum de tocmai eu m-am infectat. Am purtat mereu masca și am purtat-o corect, am păstrat distanța socială, nici măcar n-am plecat nicăieri în vacanță anul acesta, tocmai pentru a mă proteja și pentru a-i proteja pe ai mei. Mă simțeam ca într-un vis urat care părea să nu se termine. A urmat apoi o cursă cu obstacole între telefoane la DSP, controlul zilnic al poliției locale, carantinare pentru soțul și copiii mei, izolare pentru mine. Îmi sărea inima din piept când vedeam pe ecranul telefonului apel de la un număr de fix. Știam că fie e DSP-ul, fie ambulanța. Pe scurt a fost o perioadă extrem de grea pentru mine, iar moralul meu a fost la pământ. Am vrut să fac publică infectarea mea pentru că vreau ca oamenii să înțeleagă că nu e o rușine. Orice se poate infecta, iar virusul nu alege. Nu îi tratați pe bolnavii de Covid ca pe niște ciumați pentru că nu e cazul”, a scrie ea pe pagina personală de socializare.

Citeste si: Câţi medici s-au infectat cu coronavirus în România?

Ce vedete au pierdut lupta cu temutul virus

Virusul covid-19 a luat viața multor nume grele de pe scena românească. Tatăl Mădălinei Manole a murit în urma unui cardio-respirator pe 9 septembrie. El fusese internat la începutul lunii din cauza temutului virus.

Pe 25 septembrie a murit și fratele lui Florin Salam. El era de două luni infectat cu noul COVID-19. Nelu Stoian avea și alte boli cronice.

Nelu Ploieșteanu a murit în urmă cu doar câteva zile. Cântărețul a fost internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgențe Floreasca din Capitală din cauza covid-19. Plămânii săi funcționau la o capacitate de 75% iar saturația de oxigen din sânge avea valori cu mult sub cele normale.

Nelu Bălășoiu a murit și el din cauza Sars-Cov-2, la vârsta de 71 de ani. El a murit în luna aprilie a anului trecut după ce a suferit un accident vascular cerebral, iar ulterior a fost diagnosticat cu Covid-19.

Citeste si: Amna, clipe de coșmar după ce a fost infectată cu virusul Sars-Cov-2! „Nu-mi ajunge aerul, am făcut atacuri de panică…”

Nicolae Sabău a murit în decembrie, la vârsta de 91 de ani, din cauza coronavirus. Cântărețul de muzică populară a fost internat, inițial, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare. Apoi a fost dus la Spitalul Suport TBC din oraș, unde a pierit.

Actorul Bogdan Stanoevici a murit la vârsta de 62 de ani. El a fost infectat cu temutul virus.

Marcel Pavel și Bogdan Stanoevici. Marcel Pavel s-a vindecat de covid, însă Bogdan Stanoevici a pierdut lupta cu viața.[Sursa foto: Instagram]

Adi Bărar, solistul trupei Cargo, a murit pe 8 martie, la 61 de ani. El a pierit în Secția ATI a Spitalului Județean Timișoara după ce s-a internat din cauza că se simțea foarte rău.

Pe 26 martie 2021, Cornelia Catanga a murit și ea. Cântăreața a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Ea a fost internată la Spitalul Universitar din București, iar starea ei de sănătate se înrăutățise, pe fondul infecției cu Covid-19.

Gabi Luncă a murit din cauza Sars-Cov-2 la începutul acestei luni. Ea a fost internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean Ilfov, din cauza COVID-19.

Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă și acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutărești și populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998.

Citeste si: Dorian Popa s-a vaccinat împotriva coronavirusului! Primele declarații ale cântărețului: „M-au luat emoțiile” VIDEO

 



Citește mai mult..