Destinație spectaculoasă fără aglomerație pentru turiști, la o oră distanță de Brașov. Ce poți vizita în satul Racoș



Turiștii care vor să evite aglomerația de pe Valea Prahovei pot opta pentru locuri mai retrase, în inima naturii. Câteva atracții turistice le întâlnim în satul Racoș, din județul Brașov.

La numai o oră distanță de Brașov, turiștii pot face primul popas la Lacul de Smarald. Lacul de Smarald este înconjurat de formațiuni de bazalt. Turiștii care ajung aici rămân impresionați de culoarea apei, dar și de peisaj.

Ildikó Soós, geolog: Lacul de Smarald s-a format din cauza exploatărilor de piatră, unde a rămas o gaură în pământ, de fapt, și s-a umplut cu apă de ploaie de la topirea zăpezii.

Plimbarea poate continua la pas, deoarece în acea zonă sunt coloanele de bazalt și vulcanul stins.

Ildikó Soós, geolog: Coloanele s-au format în urma răcirii lavei. Vulcanul stins este un loc unic la noi în țară, se datorează unor erupții de tip stromboliene și se găsesc doar aici în Munții Perşani, la Racoș.

Turist: Este foarte interesant. Sunt locuri foarte interesante de văzut în România. Păcat, că noi am aflat destul de târziu de ele. Recomandăm tuturor.

După o plimbare în natură și după o gură de aer curat, turiștii pot face o oprire în sat, la Castelul Sükösd-Bethlen.

Ferkö Andrei, administrator castel: S-a clădit începând din 1624. 76 de ani a durat toată construcția, s-a terminat în 1700, mulțumită lui Bethlen Samuel.

Turist: Foarte frumos! Nu ne asteptam să găsim aici așa ceva.

Stejarul din Mercheașa este la numai 25 de minute de Racoș. Peisajul și liniștea de la marginea satului Mercheașa atrage chiar și turiștii străini.

Pe pășunea cu stejari seculari se află „Bătrânul Carpaţilor”. Acesta are în jur de 900 de ani și o înălțime de aproximativ 21 de metri. Stejarul a fost martorul tuturor oamenilor care au trecut pe aici.

Cei care vor să se cazeze la o pensiune în Racoș vor plăti în jur de 170 de lei pe noapte. Tariful pentru cele trei obiective: lacul, castelul și coloanele este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii cu varste între 6 și 14 ani.

Editor : A.P.



Citește mai mult..