Ministrul Muncii, anunț despre majorarea pensiilor. „S-au vândut iluzii”

[ad_1]

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a făcut un anunț surprinzător cu privire la motivul real pentru care nu pot fi majorate pensiile cu 40%, în ciuda promisiunilor făcute de la guvernarea PSD.


In articol:


Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat vineri că, la preluarea mandatului, a constatat că 250.000 dintre dosarele de pensii din România sunt sub formă de dosar cu şină, iar aproximativ 1,3 milioane de dosare sunt în format digital „primitiv”.

Acesta ar fi motivul principal pentru care era imposibil ca pensiile să crească cu 40% cum au promis social-democrații, explică ministrul Muncii.

Li s-a spus celor aproximativ cinci milioane de pensionari că de la 1 septembrie 2021 pensiile vor creşte cu 40%. Aproape că aţi fi crezut că e posibil să se întâmple lucrul acesta. Şi eu am crezut, vă spun cu sinceritate, dar am constatat că, pentru a putea majora toate pensiile cu 40%, ai nevoie de digitalizarea tuturor dosarelor de pensii, astfel încât ele să fie într-un format electronic şi să li se aplice o formulă de calcul ca ulterior să se întâmple recalcularea pensiilor ”, a declarat Raluca Turcan într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Vâlcea.

Citeste
si:
Țara care nu a mai înregistrat decese din cauza COVID-19

Raluca Turcan: Pensionarii nu pot trăi decent

Raluca Turcan a mai recunoscut că în România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic, iar nivelul sărăciei este unul îngrijorător.

„Avem peste 900.000 de pensionari cu pensie minimă, socială, alţi 5 milioane de pensionari din sistemul public cu pensia medie de 1.500

de lei şi peste 2,7 milioane de pensionari a căror pensie este sub nivelul pensiei medii. Deci, sistemul se pensii este unul care nu permite milioanelor de pensionari să trăiască decent”, a mai spus ministrul muncii cu ocazia vizitei în Vâlcea.

La capitol inechităţi în sistemul de pensii şi implicit pensii speciale, ministrul Muncii a menţionat şi decalajul uriaş dintre cea mai mică pensie şi cea mai mare din România.

Raluca Turcan spune că se intenţionează o modificare a legislaţiei din acest punct de vedere care să aibă în vedere nivelul contributivităţii pentru această categorie de pensionari.

[ad_2]

Citește mai mult..