Veste uluitoare: 10 zile nelucrătoare la rând pentru a stopa pandemia

[ad_1]

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că zece zile la rând vor fi nelucrătoare în luna mai pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, care înregistrează un regres lent, potrivit datelor oficiale.


In articol:


Vladimir Putin a declarat la o reuniune televizată că va semna decretul celor 10 zile libere pentru ruși dacă va veni această solicitare de la agenţia sanitară a Rusiei. Șefia acestei agenții a estimat că o astfel de măsutră ar permite stabilizarea pandemiei.

Când vor fi acordate cele 10 zile libere: va fi vorba de zilele dintre cele două „punţi” din mai (de pe 1 până pe 3 mai

şi de pe 8 până pe 10 mai) în Rusia, ceea ce duce la o perioadă de zece zile nelucrătoare de pe 1 pe 10 mai.

Citeste si: Președintele Iohannis, mesaj pentru toți românii. Ce se va întâmpla de la 1 iunie 2021

Rusia, 10 zile nelucrătoare pentru stoparea pandemiei

Șefa agenţiei sanitare Rospotrebnadzor, Ana Popova, a precizat că a decreta toate cele zece zile nelucrătoare va limita deplasările în transportul public şi deplasările la casele de vacanţă, reducând astfel circulaţia virusului.

Moscova a înregistrat circa 2.000 de noi cazuri cotidiene în aceste ultime zile şi Rusia între 8.000 şi 9.000 de cazuri zilnice în luna aprilie, iar numărul total de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei este de 4,7 milioane.

Guvernul a anunţat vineri 107.501 decese asociate COVID-19, în timp ce agenţia de statistici Rosstat înregistra cel puţin 224.000 de decese la sfârşitul lui februarie.

Citeste si: Țara care vrea să achiziționeze 30 de milioane de doze de vaccin rusesc anticovid Sputnik V

Miercuri, Vladimir Putin a declarat că vizează o imunitate colectivă împotriva COVID-19 în Rusia în toamnă, salutând în marele său discurs anual “progresul” ştiinţific al ţării sale în dezvoltarea a trei vaccinuri, printre care şi Sputnik V.

Vaccinarea populaţiei ruse trenează totuşi pe fondul neîncrederii.

La începutul săptămânii, primarul Moscovei, Seghei Sobianin, şi-a exprimat îngrijorarea privind o degradare a situaţiei epidemiologice în capitala rusă, afirmând că vrea să stimuleze vaccinarea persoanelor în vârstă pentru a evita măsuri de izolare dure ca în Europa.

 [ad_2]

Citește mai mult..