Ce spune Ministrul Educației despre evaluarea profesorilor la clasă de către elevi?

[ad_1]

Ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu anunță că nu este de acord cu evaluarea profesorilor de către elevi, explicând că un cadru didactic poate fi evaluat doar de către persoanele care au cel puțin aceleași studii.


In articol:


Sorin Cîmpeanu afirmă că susţine ideea unui feedback din partea elevilor. „Este un lucru pe care eu îl susţin, nu evaluarea profesorilor de către elevi, nu au cum”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Câmpeanu afirmăc că nu este de acord ca elevii să evalueze profesorii de la clasă, aceștia neavând competența corespunzătoare

„Nu se vorbeşte despre evaluarea profesorilor de către elevi, pentru că asta este un lucru fără sens. Ca să evaluezi, trebuie să ai acelaşi nivel, cel puţin acelaşi nivel cu cel pe care-l evaluezi. Aaa, că vorbim despre feedback din partea elevilor, ăsta este un lucru foarte bun”, a explicat Sorin Cîmpeanu duminică seară, la un post Tv.

Citeste si: Veste bună pentru românii care vor să se vaccineze cu Pfizer. Cea mai mare tranșă de doze ajunge luni în țară

Sorin Cîmpeanu respsinge cu desăvârșire ideea că elevii ar putea să evalueze profesorii, afirmând că este „o mare problemă” în în privința părerii elevilor despre notele puse de către profesori la clasă.

Ministrul spune că „o iniţiativă foarte bună” propunerea Consiliului Naţional al Elevilor de a crea o fişă cu întrebări pentru păreri privind activitatea profesorilor de la clasă, afirmând în Ministerul Educaţiei

„se ocupă un secretar de stat”. Acesta a mai menționat că fişele privind feedback-ul elevilor vor fi aplicate în şcoli în viitorul an școlar.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a donat sânge: „Fiecare dintre noi poate dona sânge şi poate salva două vieţi”

”Feedback din partea elevilor da, este un lucru bun, dar a nu se confunda cu evaluarea. Feedback-ul e feedback, evaluarea e evaluare. Pentru evaluare trebuie să ai cel puţin nivelul de competenţă al celui evaluat”, a mai declarat ministrul.

[ad_2]

Citește mai mult..