Rata de incidență a scăzut sub 3,5 la mie în București, se ridică restricțiile de weekend. Precizările prefectului Capitalei



Rata de incidență a infectărilor a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în București, ceea ce înseamnă ridicarea restricțiilor de weekend privind deplasările și programul magazinelor. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a convocat deja Comitetul de urgență pentru a se analiza situația.

Potrivit DSP București, rata de incidență în Capitală a scăzut la 3,46 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat la Digi24 că a convocat deja Comitetul pentru Situații de Urgență, iar dacă și autoritățile sanitare sunt de acord nu se vor mai aplica restricțiile de weekend: Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine de la ora 0.00.

Bucureștenii vor putea intra în case până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 și la sfârșit de săptămână, iar magazinele vor avea și în weekend același program pe care îl au în timpul săptămânii.

Cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, a spus Alin Stoica, deoarece în cazul lor e nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie.

Se pot redeschide însă sălile de sport, potrivit prefectului.

Citește și: Capitala, aproape de relaxare. Prefect: E probabilitate mare ca incidența să scadă sub 3,5 la mie. Dacă va fi azi, luăm măsuri imediat

Editor : G.M.



Citește mai mult..