Sorin Cîmpeanu nu este de acord cu un proiect al USR-PLUS privind decalarea vacanțelor pe regiuni: Nu văd interesul elevului



Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, nu este de acord cu o inițiativă legislativă a USR-PLUS referitoare la decalarea vacanţelor şcolare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu.

Este vorba de propunerea deputatului Alin Apostol motivată de necesitatea încurajării turismului.

Potrivit proiectului, elevii de până la clasa a IV-a, cei de-a VIII-a și a XII-a ar începe anul școlar în prima zi de luni a lunii septembrie, iar cei din clasele a V-a până la a VII-a, inclusiv, și a IX-a până la a XI-a, inclusiv, ar începe în a treia zi de luni a lunii septembrie.

Ministrul Educației susţine că nu a reuşit să „identifice interesul elevului” în acest proiect de act normativ și nu o să susţină niciodată un proiect care nu este în interesul elevului.

Dacă anul școlar ar începe decalat pe regiuni înseamnă că elevii vor avea o diferenţă de cel puţin o lună între data la care vor susţine examenele naţionale, bacalaureat şi evaluare naţională, a declarat ministrul la Antena 3.

Editor : G.M.



Citește mai mult..