Verdictul specialistului: CFR nu a avut, de fapt, niciun penalty cu Universitatea Craiova! Greșeala comisă de arbitru în FCSB

[ad_1]

  • Liga 1: HermannstadtGaz Metan Mediaș, marți, 16:30, Digi Sport 1

  • UCL: Real MadridChelsea, marți, 22:00, Digi Sport 1

Marius Bilașco, șeful departamentului de scouting de la CFR Cluj, a intrat în direct la Fotbal Club, de la Digi Sport, pentru a prezenta fazele în care echipa pe care o reprezintă a fost făcută ”varză”, termen folosit de oficialul clubului ardelean, în ultimele luni de Ovidiu Hațegan, central care a condus și duelul de sâmbătă din Gruia.

CFR Cluj nu a avut niciun penalty cu Universitatea Craiova

Dintre fazele reclamate de Marius Bilașco, două au avut loc în meciul de sâmbătă. Prima, în finalul primei reprize, când Alex Chipciu a căzut în careul advers după un duel cu Nicușor Bancu, în timp ce a doua a avut loc în minutul 51, când ardelenii au solicitat din nou penalty, după un contact dintre Gabriel Debeljuh și Stephane Acka.

Imediat după meci, Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru internațional, a transmis că la prima fază, cea dintre Alex Chipciu și Nicușor Bancu, Ovidiu Hațegan ar fi trebuit să acorde lovitură de la 11 metri.

La două zile distanță, însă, Ion Crăciunescu a revenit asupra verdictului, după ce a urmărit faza și dintr-un alt unghi, și a transmis că de fapt, decizia corectă era lovitură liberă indirectă pentru Universitatea Craiova, pentru că Alex Chipciu a faultat în atac, iar ulterior a comis și henț.

VIDEO cu duelul dintre Alex Chipciu și Nicușor Bancu:

Îmi fac mea culpa, am primit o înregistrare dintr-un alt unghi a acestei faze. Este o mână pusă pe jucătorul de la Craiova.

De ce arbitru nu intervine și nu dictează fault în atac? Chipciu a pus mâna pe adversar, i-a și căzut mingea pe mână. Decizia corectă era fault pentru Craiova.

Debeljuh e primul cu mâinile sus. Nu mi se pare că Acka vine cu forță disproporționată. Uite cum cade! El nu putea să cadă așa niciodată dintr-o așa împingere”, a transmis Ion Crăciunescu, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

VIDEO cu duelul dintre Gabriel Debeljuh și Stephane Acka:

Verdict la faza în care Sebastian Colțescu a acordat penalty pentru FCSB cu Sepsi, iar ulterior a întors decizia

Ion Crăciunescu a oferit verdictul și în cazul altei faze controversate din cadrul etapei de play-off recent încheiate, de la meciul FCSB – Sepsi 1-2.

În minutul 74 al duelului de la Giurgiu, Florin Tănase a căzut în careul advers, iar Sebastian Colțescu a arătat punctul cu var. Totuși, la câteva secunde distanță, după ce a fost informat de asistentul Octavian Șovre, centralul a întors decizia și a dictat lovitură liberă indirectă pentru Sepsi și cartonaș galben pentru simulare fotbalistului de la FCSB.

Ion Crăciunescu a transmis că Sebastian Colțescu a greșit, nu pentru că trebuia să acorde lovitură de pedeapsă, ci pentru că acordarea unui cartonaș galben nu se impunea. De altfel, la finalul jocului de la Giurgiu, Florin Tănase recunoștea, indirect, că nu a fost penalty, însă era nemulțumit de avertismentul primit.

Are perfectă dreptate Tănase, nu a fost penalty. El calcă pe minge, a ajuns înaintea portarului, dar calcă pe minge. Apoi a căzut, dar n-a făcut niciun gest, nu a spus că e faultat.

El cade din cauza faptului că a călcat pe minge și a contactului cu portarul. Nu încearcă să se agațe cu piciorul de portar. Nu e niciodată de galben”, a declarat Ion Crăciunescu.

VIDEO cu faza în urma căreia Sebastian Colțescu a acordat penalty pentru FCSB, dar ulterior a revenit asupra deciziei:

Deși inclusiv Florin Tănase a lăsat de înțeles că nu trebuia acordată lovitură de la 11 metri, Gigi Becali, patronul de la FCSB, a susținut că decizia corectă a fost cea luată inițial de Sebastian Colțescu.

Ce vină să aibă Sebatian Colțescu? El a arătat penalty. A fost penalty și el a fluierat. Nu știu cum a văzut Șovre de pe partea cealaltă că nu a fost penalty.

Colțescu a arătat penalty și celălalt i-a spus în cască să schimbe decizia. Asta a fost”, a declarat Gigi Becali, potrivit Fanatik.

Etichete: ion craciunescu , arbitraj liga 1 , fcsb sepsi , cfr cluj universitatea craiova

[ad_2]

Citește mai mult..