„Ar fi cazul să reacționeze politic și PNL”



Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că este cazul ca PNL să „reacționeze politic” la problemele penale ale liderilor politici locali de la Iași, în caz contrar urmând să aibă o discuție cu ei. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost inculpat într-un dosar legat de concesionarea unui teren și este deja trimis în judecată pentru abuz în serviciu într-un alt dosar, iar președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, este acuzat că a primit mită 22 de tone de tablă.

„Ar fi cazul să reacționeze politic și PNL. Dacă n-o va face în următoarele zile, voi avea o discuție pe această speță”, a declarat Klaus Iohannis marți, într-o conferință de presă, întrebat cum comentează subiectul dosarelor penale ale liderilor PNL Iași.

„Vom vedea”, a adăugat președintele la întrebarea dacă vocea sa mai contează în interiorul PNL.

Mihai Chirica, primarul orașului Iași, este inculpat într-un dosar legat de concesionarea unui teren, un caz cu un prejudiciu de 2 milioane de lei, după ce un teren din patrimoniul public, dintr-o zonă centrală a orașului, ar fi fost folosit în mod fraudulos de un om de afaceri. 

De asemenea, la începutul anului el a fost trimis în judecată pentru fapte de abuz în serviciu cu privire la achiziţia de către municipalitate, prin leasing operaţional, a unor autoturisme Skoda.

La rândul său, Costel Alexe, președintele liberal al Consiliului Județean Iași, este cercetat de procurorii DNA pentru că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi primit mită 22 de tone de tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă), în valoare de 103.000 lei, pentru alocarea către o fabrică de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Referitor la cazul lui Costel Alexe, președintele Klaus Iohannis declarase încă din ianuarie că penalii nu au ce căuta în funcții publice. Costel Alexe a evitat un răspuns la comentariul președintelui, când a fost întrebat dacă se autosuspendă din funcție până la soluționarea dosarului deschis de DNA.

Editor : B.P.



Citește mai mult..