Au fost înregistrate progrese, dar mai e de lucru

[ad_1]

Vicepreeședintele executiv al Comisiei Europene Margrethe Vestager spune că a avut o întâlnire „constructivă” cu ministrul român al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Întâlnire bună și constructivă cu Cristian Ghinea privind Planul de Redresare și Reziliență al României. Au fost înregistrate progrese, încă nu am ajuns la final, încă mai e de lucru”, a scris pe Twitter Vestager, care e și comisar european pentru concurență.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ghinea a anunţat luni că România va depune la Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai. El a adăugat că niciun proiect nu a fost respins, deoarece nimic nu a fost depus oficial, și că în acest moment au loc negocieri tehnice cu reprezentanții CE.

Președintele Klaus Iohannis a spus astăzi că sunt sută la sută șanse ca PNRR, pentru ca României îi sunt alocate aproape 30 de miliarde de euro din banii europeni, să fie acceptat în cele din urmă de Comisia Europeană, după discuții și negocieri.

Șeful statului a subliniat marți, într-o conferință de presă, că nu există varianta ca acest plan să fie respins și a subliniat că ministrul Cristian Ghinea nu a prezentat la Bruxelles un plan propriu, ci unul care a fost elaborat timp de mai multe luni „de două guverne și de actuala coaliție de guvernare”.

Editor : M.B.

[ad_2]

Citește mai mult..