Castorii au lăsat fără internet un oraș din CanadaUn oraș din provincia canadiană British Columbia a rămas fără internet din cauza castorilor, informează BBC.

Furnizorul de televiziune și internet Telus a anunțat că bucăți de cabluri subterane, dintre cele care duceau la Tumbler Ridge, au fost găsite în vizuinele castorilor.

Aproximativ 900 de locuințe au rămas fără internet și 60 fără televiziune. Purtătorul de cuvânt al companiei, Liz Sauvé, a descris situația ca fiind foarte „neobișnuită și tipic canadiană”.

Echipele de intervenție ale operatorului au ajuns în Tumbler Ridge sâmbătă, în jurul orei 4 dimineața. Au vrut să verifice cablurile și au ajuns la un baraj al castorilor din apropiere, unde au descoperit că animalele roseseră cablurile, provocând daune serioase. Cablurile furnizorului fuseseră îngropate la o adâncime de 1 metru și aveau un înveliș de protecție gros de 12 centimetri, însă castorii trecuseră prin el.

Serviciile de internet și televiziune au fost restabilite în 12 ore.

Castorul este animalul național în Canada, însă oamenii au opinii împărțite la adresa lui. Rozătoarele sunt apreciate de conservaționiști pentru talentul lor de a construi baraje care aduc o serie de avantaje mediului înconjurător. Cu toate acestea, pot provoca probleme deoarece distrug culturile și copacii.

În urmă cu două săptămâni, primarul orașului Grenville-sur-la-Rouge din provincia Quebec a dat vina pe castori pentru inundațiile care au avariat locuințele și infrastructura locală. Aproape 800 de castori au ridicat în jur de 200 de baraje în jurul orașului, iar primarul din Grenville-sur-la-Rouge a cerut eradicarea lor.

Editor : Vlad MironescuCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.