CSAT se întrunește marți. Situaţia de la Marea Neagră şi încheierea misiunii Resolute Support din Afganistan, pe ordinea de ziMembrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării se reunesc marţi, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, pe ordinea de zi a reuniunii fiind incluse subiecte privind starea de securitate în regiunea Mării Negre şi implicaţiile pentru România, precum şi încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

Ședința începe la ora 16.00.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joia trecută că va fi convocată o şedinţă a CSAT pentru a discuta despre situaţia din zona Mării Negre.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, a spus joi președintele.

„Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

El a arătat că a avut mai multe discuții cu ministrul apărării și cu alți conducători de servicii specializate.

„Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic și acest lucru îl facem.”, a anunțat șeful statului.

Citește și: Ministrul Aurescu dă replica Ambasadei Rusiei, care atacă implicarea României în strategia NATO pentru Ucraina: „România este NATO”

 

Editor : G.M.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.