Dacă păstrăm ritmul actual nu atingem obiectivul de vaccinare în toamnă, în București



Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că, dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în București, nu va fi atins obiectivul de a vaccina 1,2-1,3 milioane de oameni până la toamnă. El îl contrazice astfel pe premierul Florin Cîțu, care a spus tot în această seară că ținta de vaccinare propusă de autorități este realistă.

„Nu suntem deocamdată acolo unde ar trebui să fim pentru a ajunge la o vaccinare suficient de bună până în toamnă. Dacă se păstrează ritmul actual nu atingem obiectivul”, a spus prefectul Capitalei la Digi24.

„Până acum avem cam 20% vaccinare și trendul este urcător, am văzut o creștere a numărului de vaccinări la 13-14.000, acum în ultima zi a scăzut un pic. Sperăm să crească în continuare spre 20.000 pentru a fi siguri că atingem obiectivul”, a mai spus Alin Stoica.

Prefectul a spus că și în Capitală va fi organizat, weekendul următor, un maraton an vaccinării și că vor fi deschise centre drive-through.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a spus, la TVR, că vaccinarea este un succes și că „este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să vedem revenirea la normalitate”.

„Ieri am depăşit 3 milioane de persoane vaccinate. E important, pentru că asta înseamnă 20% de persoane vaccinate. Avem un obiectiv ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, peste 30% dintre persoanele care ar trebui să fie vaccinate, persoanele adulte. E important, pentru că ne-am uitat la ţările care până acum au avut un grad mai mare de vaccinare, mai rapid decât noi şi aici au început să introducă măsuri sau să scoată din măsurile pe care le aveau pentru a ne apropia de realitate. Această ţintă de 5 milioane e foarte importantă. E foarte realistă”, a spus premierul, potrivit Agerpres.

Editor : M.B.



Citește mai mult..