Femeie din Botoșani dispărută de acasă, găsită carbonizată după 2 zile. Prima ipoteză a anchetatorilor este tulburătoare



O femeie de 43 de ani din județul Botoșani, care a fost dată dispărută în urmă cu câteva zile, a fost găsită carbonizată. Cadavrul acesteia a fost descoperit în mijlocul câmpului, într-o mică poiană, între localitățile Vorona şi Tudora.

Femeia a plecat vineri de acasă și nu a mai putut fi contactată de familie care, alarmată, i-a anunțat dispariția la poliție, potrivit Monitorul de Botoșani.

A fost căutată de polițiști, jandarmi și chiar ISU, care a folosit o șenilată pentru zonele cu acces dificil. Căutările au fost desfășurate tot weekend-ul, iar descoperirea șocantă a fost făcută luni, după două ziole pline de căutări, într-o zonă accesibilă doar cu şenilata.

Potrivit primelor informații, se pare că femeia şi-ar fi dat singură foc, însă autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

„Femeia de 43 de ani a fost găsită decedată pe un teren extravilan, la o distanță de aproximativ 8 kilometri de locuința sa. Corpul acesteia era carbonizat. Verificările efectuate până în acest moment ne conduc la ipoteza conform căreia aceasta ar fi comis un act suicidal. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele. În activitățile de căutare au fost implicați peste 30 de polițiști, jandarmi, lucrători din cadrul ISU cu o șenilată și voluntari”, a declarat pentru sursa citată Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Rudele nu cred în varianta unei sinucideri

Apropiaţii nu-şi pot explica motivul pentru care femeia ar fi putut pleca de acasă și nimic din comportamentul ei nu sugera că ar fi avut vreo problemă sau avea vreun gând suicidal. Rudele spun că nu cred în ipoteza unei sinucideri. În ziua în care a dispărut,  şi-ar fi băut cafea împreună cu soţul său, acesta a plecat la muncă, iar ea a rămas acasă.

Când fiul cel mic s-a trezit, ea plecase deja de acasă. Îngrijorat, băiatul şi-a sunat tatăl. Când au văzut că se înserează şi femeia nu se întoarce şi nu dă nici un semn de viaţă, rudele au alertat autorităţile şi au pornit în căutarea ei.

„Eu cred că cineva i-a dat foc. Nu aş crede că şi-a luat viaţa singură. Nu avea nici un motiv pentru aşa ceva”, a spus o rudă apropiată.

Editor : D.C.



Citește mai mult..