Medicul Gheorghiță a anunțat rata de dezvoltare a reacțiilor adverse la vaccinurile anti-COVID

[ad_1]

Medicul Valeriu Gheorghiţă a transmis, marţi, detalii cu privire la numărul de reacţii adverse raportate de persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19.


In articol:


Conform unei statistici realizate la nivel naţional se arată că cea mai scăzută rată de dezvoltare a reacţiilor adverse s-a înregistrat la vaccinul produs de Pfizer, pe când pentru serul Moderna numărul de reacţii adverse este aproape dublu. La vaccinul AstraZeneca s-a constatat că numărul de reacții adverse este mult mai mare.

Care este rata de dezvoltare a reacțiilor adverse la vaccinurile anti-COVID? 

Potrivit datelor transmise, marţi, medicul Valeriu Gheorghiță, până în 26 aprilie, au fost înregistrate 13.705 cazuri de reacţii adverse după administrarea vaccinului, din cinci milioane de doze administrate la nivel naţional.

Astfel, statisticile arată că rata de raportare a reacţiilor adverse după administrarea vaccinurilor anti-COVID este, în medie, de 2,8 cazuri la 1.000
de doze administrate.

Medicul Gheorghiță a anunțat rata de dezvoltare a reacțiilor adverse la vaccinurile anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță anunță schimbări importante în procesul de vaccinare (VIDEO)

„Avem o raportare pe fiecare tip de vaccin. Pentru vaccinul COVID-19 de la Pfizer vorbim de o rată de raportare de 1,7 cazuri la 1.000 de doze administrate, pentru Moderna- 3,2 cazuri de reacţii adverse la 1.000 de doze administrate şi pentru AstraZeneca- 10,9 reacţii adverse la 1.000
de doze administrate. Aş menţiona că numărul de reacţii adverse raportate pentru rapel la AstraZeneca este semnificativ mai redus comparativ cu prima doză. Practic, vorbim în fiecare zi de câteva zeci de cazuri de reacţii adverse dintr-un număr mare de doze administrate”,
a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul a mai afirmat că peste 95% dintre persoanele care au primit o primă doză cu vaccinul AstraZeneca, prezentându-se la termen și pentru a doua doză de vaccin.

Citeste si: Cancelarul Angela Merkel: „UE nu a primit suficiente informaţii despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba”

[ad_2]

Citește mai mult..