VIDEO – „Pastile miracol” de slăbit, periculoase, vândute pe internet

[ad_1]

Boală la preț de mii de lei, asta vând pe internet tot mai mulți, și promit clienților că vor slăbi rapid dacă iau niște pastile miracol pentru siluetă.


In articol:


Capsule pentru slăbit, garantat între 7 și 10 kilograme. Așa sună unul dintre anunțurile promovate pe internet ca fiind o metodă sigură și eficientă pentru o siluetă ca-n reviste.

O singură pastilă pe zi- spune vânzătorul- poate să facă minuni, fără sport sau regim alimentar.

„Este un medicament folosit și fabricat în America pentru combaterea obezității. Taie pofta de mâncare, accelerează metabolismul, intensifică arderile”, susține vânzătorul.

Cel care comercializează ilegal aceste pastile cere pe o singură pilulă 12 lei- deci pentru o luna, clientul scoate din buzunar peste 350 de lei.
Deși nu are competențe medicale, bărbatul ne face la telefon chiar și un plan alimentar:

Pastile de slăbit vândute pe internet, pericol pentru sănătate

„Ele iți cresc un pic tensiunea, dar dacă beți și cafea, înseamnă că n-aveți probleme cu tensiunea. O să vă dau eu unele chestii, ce să mâncați. Sunt din ceva plante pe care le cunoaștem, sau nu știu. Mă gândesc la compoziție.

Niciun medicament nu e doar din plante, e și pe bază chimică”, spune cel care le vinde.

Monica Matei este una dintre victimele acestor anunțuri. Și-a dorit să slăbească rapid, așa că a încercat tot felul de pastile-minune. Unul dintre tratamente aproape că a dus-o pe patul de spital.

„Unele dintre ele chiar mi au ridicat tensiunea la nivelul în care era să chem salvarea. Aveam pusee de tensiune foarte mari.

Cand le-am lasat, m-am ingrasat mai mult decat aveam inainte de a le consuma”, spune victima.

Specialiștii ne spun să nu luăm orice fel de pastile de pe internet

Specialiștii atrag atenția mai ales că, în ultima perioadă, tot mai multe femei își doresc să slăbească rapid, pentru perioada verii. Orice dietă sau tratament trebuie recomandat de un medic sau de un nutriționist, pe baza unor analize și a unui istoric medical.

Potrivit Studiului Național privind Prevalența Diabetului și Obezității, în România 6 din 10 adulți sunt fie obezi, fie supraponderali, lucru care ii face pe tot mai multi sa sufere de diabet zaharat.

[ad_2]

Citește mai mult..