Boris Johnson va fi anchetat pentru suspiciuni legate de renovarea apartamentului său din Downing Street



Comisia Electorală britanică a anunțat, miercuri, că lansează o investigație legată de finanțarea operațiunilor de renovare a apartamentului în care locuiește premierul Boris Johnson. În declarația Comisiei se arată că există motive întemeiate pentru a se suspecta că au avut loc încălcări ale legii. 

„Prin urmare vom continua cercetările în cadrul unei investigații oficiale pentru a vedea dacă este adevărat”, se arată în declarația Comisiei Electorale, citată de CNN. 

Boris Johnson a fost presat de opinia publică să explice de unde provin banii plătiți pentru renovarea apartamentului, despre care presa britanică a susținut că ar fi costat în jur de 200 000 de lire sterline. 

Premierul britanic s-a văzut pus în mijlocul acestui scandal după ce Dominic Cummings, fost consilier principal al său, care a demisionat din funcție anul trecut, a susținut într-o postare pe un blog că Boris Johnson ar fi intenționat să plătească renovarea apartamentului din donațiile primite de Partidul Conservator. 

Comisia Electorală a precizat că investigația va stabili dacă tranzacțiile financiare legate de renovare s-au situat în limitele legii și dacă au existat finanțări suspecte.

Editor : A.V.D



Citește mai mult..