Dan Barna spune că a vrut să medieze conflictul dintre Nicușor Dan și USR PLUS: „Nu m-a căutat nimeni”

[ad_1]

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat miercuri, în legătură cu conflictul dintre primarul general și consilierii partidului său, în urmă căruia a fost blocat bugetul Capitalei, că este „dispus să medieze conflictul”. Barna spune că a transmis acest lucru și primarului, și consilierilor, însă nu l-a căutat nimeni.

„Le-am spus colegilor și lui Nicușor Dan că sunt dispus să mediez conflictul. Nu m-a căutat nimeni. La prima strigare nu s-a găsit consensul. Bucureștiul va avea cu siguranță un buget în perioada următoare”, a declarat Dan Barna.

Întrebat dacă conflictul dintre consilieri și primar a pornit de la faptul că Nicușor Dan nu a vrut să îi delege dreptul de semnătură viceprimarului PLUS Horia Tomescu, Barna a răspuns: „Respectarea unor acorduri este un lucru important. Vor continua discuțiile”.

Și premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că se va implica în rezolvarea acestei dispute. Cîțu a spus că va discuta și cu Dan Barna și îi va chema la discuții și pe cei implicați în disputa din Capitală. „Avem nevoie de un buget al Bucureștiului rapid”, a precizat Cîțu.

Bugetul Bucureștiului, în forma propusă de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Proiectul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota întrucât ar avea veniturile supraevaluate.

[ad_2]

Citește mai mult..