“Faptul că acest jucător nu participă la Campionatul European este o crimă”

[ad_1]

  • UCL: PSG – Manchester City, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: CFR Cluj – FC Botoșani, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

Benzema a înscris marţi unicul gol al lui Real în partida de pe teren propriu cu Chelsea Londra (1-1), din prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, egalându-l cu această ocazie pe Raul Gonzalez, fostul căpitan al madrilenilor, în clasamentul istoric al marcatorilor din cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

Spaniolii îl ridică în slăvi pe Karim Benzema

Francezul a salvat Madridul în semifinale, cu un alt meci mare. El însuşi şi-a asumat egalarea şi menţinerea echipei ‘blanco’ în viaţă pentru returul de pe Stamford Bridge. Selecţionerul francez ne împiedică să-l vedem într-o altă mare competiţie în această vară. Faptul că acest jucător nu participă la Campionatul European este o crimă„, scrie cotidianul Marca.

Aceeaşi publicaţie a anunţat la jumătatea acestei luni că Benzema îşi va prelungi cu un sezon contactul cu Real Madrid, până în 2023. Autorul a 28 de goluri în 40 de meciuri disputate în toate competiţiile de la debutul acestui sezon, francezul este liderul incontestabil din atacul madrilenilor.

În vârstă de 33 ani, Karim Benzema a sosit la Real Madrid în 2009, de la formaţia franceză Olympique Lyon, în schimbul sumei de 36 milioane euro. Este al cincilea marcator din istoria clubului madrilen, cu un total de 277 de goluri marcate în 553 de meciuri.

Rezumat video Real Madrid-Chelsea 1-1

Scandalul cu Valbuena a apărut în 2015, iar de atunci selecţionerul Franţei nu l-a mai convocat la naţională

Atacantul Realului nu a mai fost convocat însă în selecţionata Franţei din toamna anului 2015, după izbucnirea scandalului „Sextape”, care l-a vizat pe fostul său coleg de la echipa naţională Mathieu Valbuena.

Benzema urmează să fie judecat în acest caz în perioada 20-22 octombrie 2021, pentru „complicitate la tentativă de şantaj„, riscând până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro.

Scandalul a izbucnit în vara lui 2015, când mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime în care apare şi actualul mijlocaş al lui Olympiakos Pireu.

Karim Benzema este acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, pentru ca acesta să evite posibila difuzare a înregistrării video respective.

Agerpres

Etichete: didier deschamps , karim benzema , nationala frantei

[ad_2]

Citește mai mult..