FC Argeș a obținut licența pentru Europa, după o excepție făcută de UEFA! Anunțul piteștenilor

[ad_1]

  • UCL: PSG – Manchester City, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: CFR Cluj – FC Botoșani, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

Gruparea piteșteană a anunțat, miercuri, că UEFA a făcut o excepție și i-a acordat licența UEFA lui FC Argeș, în ciuda faptului că echipa nu se află de trei ani în Liga 1.

FC Argeș a obținut licența pentru Europa, după o excepție făcută de UEFA!

Echipa condusă de Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi ocupă acum locul 8 în Liga 1, cu 27 de puncte, după patru runde din play-out. La finalul sezonului, ocupantele locurilor 7 și 8 din play-out vor disputa un baraj, iar învingătoarea va întâlni, într-un alt baraj, echipa de pe locul 3 sau 4 din play-off. Câștigătoarea va fi ultima reprezentată a României în Conference League, noua competiție UEFA, care va debuta în sezonul următor.

„Procesul de licenţiere a început odată cu startul noului sezon de Liga I. Nu a fost o muncă uşoară, însă nu am avut emoţii că nu putem îndeplini cele cinci criterii obligatorii pentru obţinerea licenţei pentru Liga I. În paralel cu licenţa pentru Liga I am depus documentaţia şi pentru obţinerea licenţei UEFA pentru a putea juca în cupele europene în sezonul viitor.

Au fost ceva emoţii întrucât trebuia să avem trei ani de participare în Liga I pentru acordarea acestei licenţe. UEFA a admis această excepţie de la regulă şi ne-a acordat dreptul de participare în competiţiile europene. Rezultatele de până acum ne dau speranţe că putem prinde o cupă europeană şi din play-out.

A fost o muncă în echipă pentru obţinerea acestei licenţe şi pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la celelalte departamente cărora vreau să le mulţumesc pe această cale”, a declarat Vasile Popa, responsabilul clubului FC Argeş cu licenţierea.

Alb-violeţii vor putea juca în competiţiile europene FC Argeş a primit licenţa UEFA! FC Argeş a primit o veste foarte…

Posted by Fotbal Club Arges Pitesti on Wednesday, 28 April 2021

Etichete: liga 1 , fc arges , licenta uefa , conference league



[ad_2]

Citește mai mult..