Vești bune pentru România. O nouă tranşă de vaccin Janssen (Johnson&Johnson) a ajuns în țară

[ad_1]

Noi doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns în România. Mai exact 48.000 de doze, pentru a le fi administrate românilor.


In articol:


O nouă tranşă de vaccin Janssen (Johnson&Johnson) a ajuns, miercuri, în România. 48.000 de doze le vor sta la dispoziție românilor. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis că în perioada următoare, 57.500 de doze de la producătorul Johnson&Johnson vor fi distribuite centrelor regionale de depozitare.

Citeste si: Veste bună despre vaccinul Johnson & Johnson

„Astăzi, 28 aprilie a.c., a ajuns în România, pe cale rutieră, o nouă tranşă de vaccinuri livrată de compania farmaceutică Johnson&Johnson, care constă în 48.000 de doze. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a transmis CNCAV.

Citeste si: Țara care vrea să achiziționeze 30 de milioane de doze de vaccin rusesc anticovid Sputnik V

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). Este vorba despre autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Prima tranșă de 60.000 de doze Johnson&Johnson a sosit pe 14 aprilie

Conform sursei citate, în 14 aprilie a fost recepţionată prima tranşă, de 60.000 de doze, Janssen de la compania Johnson&Johnson.

Citeste si: SUA examinează noi cazuri de reacții adverse grave la persoanele vaccinate cu serul Johnson&Johnson

Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinare şi iniţierea vaccinării prin intermediul medicilor de familie, începând din 4 mai, 57.500

de doze de la producătorul Johnson&Johnson se distribuie de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMMC) către Centrele Regionale de Depozitare, astfel:
– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.500
doze.

Citeste si: Vaccinul Johnson & Johnson, aprobat de specialiștii români: „beneficiile depășesc riscurile”

Potrivit CNCAV, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

[ad_2]

Citește mai mult..