Centrul de vaccinare drive-thru din Capitală, un succes. O persoană a fost imunizată în fiecare minut de la deschiderePeste 600 de persoane s-au imunizat deja împotriva Covid-19 până la această oră în primul centru drive-thru amplasat în Piața Constituției din București. Doar în primele opt ore de la deschiderea centrului, au fost vaccinați 509 oameni, a anunțat Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Asta înseamnă că mai mult de o persoană pe minut a reușit să primească vaccinul anti-Covid în centrul de vaccinare drive-thru din Capitală.

„509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru drive-throught din Capitală. Chiar este un succes şi le mulţumesc tuturor pentru implicare! A fost alături de noi preşedintele Klaus Iohannis care a transmis un mesaj foarte clar pentru toţi românii: oricine se poate vaccina, fără birocraţie şi fără documente justificative”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Potrivit acestuia, cu cât vor fi mai multe persoane vaccinate, cu atât vom fi mai aproape de normalitate.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății și Vicepreşedintele Comitetului national pentru coordonarea vaccinării, Andrei Baciu a reamintit că în centrele drive-thru nu este nevoie de programare şi este folosit serul Pfizer/BioNTech, astfel că pot fi vaccinate toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

„Fii solidar şi alătură-te campaniei de revenire la normalitate! Fii parte din echipa care luptă pentru combaterea pandemiei”, a mai transmis Baciu.

Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis joi dimineața în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Citiți și: Klaus Iohannis, după vizita la centrul de vaccinare drive-thru din București: Acest tip de centru este un succes. Vor apărea mai multe

Editor : I.CCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.