Pasca fără aluat: Cea mai bună reţetă. Secretul gospodinei din Moldova
[ad_1]
Gospodinele gătesc în Joia Mare fără oprire. Pe lângă roșirea ouălor de Paște, gospodinele pregătesc și pasca fără aluat, dar și cozonac.
In articol:
- Cum facem pasca fără aluat pentru masa de Paște 2021
Românii au dat startul cumpărăturilor de Paște. Femeile gătesc bucate alese pentru masa de Paște. Unul din deserturile vedete din ziua Învierii este pasca fără aluat. Iată cea mai bună rețetă pentru o pască fără aluat de succes. Care este secretul gospodinei din Moldova?!
Citeste si: Pască cu brânză si stafide rețetă simplă
Pasca este întotdeauna rotundă pentru că se zice că reprezintă scutecele
cu care a fost înfăşat pruncul Iisus Hristos. Ingredientele necesare pentru o pască fără aluat sunt: 600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
2 linguri esenţă de vanilie
coaja rasă de la o lămâie mare
sare.
Citeste si: Rețetă cozonac care se desface fâșii
Cum facem pasca fără aluat pentru masa de Paște 2021
Încălzim cuptorul la 160 de grade Celsius. Apoi vom separa albuşurile de gălbenuşuri. Vom freca bine gălbenușurile cu zahăr, apoi punem unt și un praf de sare. Frecăm până se formează o compoziție omogenă. Acum adăugăm brânza, smântâna, praful de copt şi făina.
Citeste si: Reţetă stufat de miel sau de ied: Ce punem pe masa de Paşte
Vom bate albușurile spumă. Când se întăresc suficient le încorporăm în amestecul de gălbenuş. Acum punem și vanilia și coaja de lămâie. La final punem și stafidele.
Citeste si: Cum găteşti friptura de miel perfectă. Secretele celui mai delicios preparat pentru Paşte
Compoziția obținută o turnăm într-o formă rotundă.
Forma trebuie să fie unsă bine cu unt. Pasca se coace timp de 40-45 de minute. Poftă bună și sărbători pline de lumină!
Citeste si: Poze cu platouri aperitive din care să te inspiri pentru masa de Paște
Citeste si: Paşte 2021, reţete de tiramisu. Reţeta originală de tiramisu a Jamilei şi a Ginei Bradea VIDEO
[ad_2]
Citește mai mult..