Peste un milion de persoane au fost imunizate într-o singură ziDeși campania de imunizare din Germania a avut un debut ezitant și destul de lent, în prezent beneficiază de un ritm din ce în ce mai accelerat și, pentru prima dată, peste un milion de oameni din această țară au fost imunizați împotriva Covi-19 într-o singură zi, a anunțat joi joi ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Astfel, peste 1% din populația Germaniei a fost vaccinată în doar o zi, miercuri, când medicii de familie din Germania au administrat 730.000 de doze, iar centrele regionale de vaccinare au administrat alte 360.000 de doze.

De la începutul campaniei de imunizare, mai mult de un sfert dintre germani – 25,9% – au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar 7,5% dintre rezidenţi au primit ambele doze, necesare pentru a asigura un nivel optim de imunitate, potrivit Agerpres.

Deși performanța de miercuri reflectă progresul rapid al campaniei de vaccinare din Germania, ministrul Jens Spahn avertizează că țara nu a ajuns încă la imunitatea de grup mult dorită. Potrivit președintelui Institutului Robert Koch, Lothat Wieler, autorităţile germane mai au încă multe lucruri de făcut înainte de atingerea acelui obiectiv.

Situaţia generală a infectărilor cu noul coronavirus „ne oferă motive să sperăm, dar nu este un semnal că am scăpat definitiv”, a adăugat ministrul Spahn. Creşterea abruptă a infectărilor a fost oprită, însă numărul noilor cazuri este în continuare ridicat, iar unităţile de terapie intensivă din spitalele germane sunt în continuare pline, a mai adăugat acesta.

„Trebuie ca aceste numere nu doar să stagneze, trebuie ca ele să scadă”, a conchis Jens Spahn.

Miercuri, rata incidenţei la şapte zile a scăzut la 154 de infecţii la 100.000 de persoane, atingând cel mai mic nivel al său din ultimele două săptămâni.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.