Șoc în showbiz. Dani Mocanu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare


Cântărețul de manele Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare. Manelistul a primit șase luni cu executare pentru incitare la ură și discriminare prin publicarea unui clip de manele.


In articol:


Dani Mocanu intră la închisoare. Manelistul a primit șase luni de închisoare cu executare pentru incitare la ură și discriminare prin publicarea videoclipului „Curwa”. Platforma Youtube va retrage videoclipul de manele vizat. Conform autorităților, decizia nu este definitivă.

Citeste si: Dani Moncanu, cea mai proastă veste pe 2020


Dani Mocanu- pedeapsa cu închisoarea

Dani Mocanu a ajuns în fața magistraților. Lăutarul este acuzat incitare la ură și discriminare prin publicarea unui clip de manele. Manelistul este acuzat și de alte fapte în dosarul penal, așa că a ajuns la executare.

Citeste si: Manelistul Dani Mocanu, trimis în judecată pentru o piesă în care promovează abuzul asupra femeilor

Dani Mocanu.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Probleme mari pentru Smiley! Artistul, dat în judecată de o regizoare din Israel pentru încălcarea drepturilor de autor! EXCLUSIV

Manelistul
a fost trimis în judecată în luna ianuarie 2021.

„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, arătau procurorii.

În iulie 2019, o manea cântată de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.

Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa“ sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine“, au explicat reclamanţii.

Citeste si: Dani Mocanu, surprins în studioul de înregistrări! Vali Vijelie îl îndeamnă să se apuce iar de cântat

Acum, Dani Mocanu a fost condamnat de către Judecătoria Pitești. Decizia a fost luată joi, 30 aprilie 2021. 

Citeste si: Dani Mocanu merge la Puterea Dragostei?! „Sunt acolo câteva fete drăguţe pe care aş vrea să le cunosc”
Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.