OMS a validat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna

[ad_1]

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a validat, vineri, de urgenţă vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna. Acest vaccin este al cincilea care a beneficiat de omologarea agenţiei sanitare ONU, relatează AFP.


In articol:


Vaccinul de la Moderna cu ARN mesager „se adaugă listei în creştere a vaccinurilor validate de OMS pentru utilizare de urgenţă”, a explicat OMS într-un comunicat.

Organizația Mondială a Sănătății a omologat vaccinul de la Moderna pentru utilizarea de urgebță a acesuia


Astfel, Organizația Mondială a Sănătății a omologat cu ceva timp în urmă și vacinurile: fizer-BioNTech, cele două seruri AstraZeneca produse în India şi în Coreea de Sud, dar și vaccinul Johnson & Johnson, denumit Janssen.

Totodată, producătorii celor două vaccinuri chinezeşti, Sinopharm şi Sinovac așteaptă până sătămâna viitoare o decizie a OMS, în privința validării serurilor lor anti-COVID-19.

OMS a validat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă: „Le mulţumesc celor care au înţeles că prin vaccinare alegem calea sigură şi eficientă de revenire la normalitate”

Prin aceast
proces, OMS ajută ţările care nu posibilitatea de a afla eficienţa unui medicament și de a avea acces mai rapid la terapii şi de a permite sistemului Covax, organizat de OMS cu parteneri (Alianţa pentru vaccin (GAVI) şi Cepi (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations). Această lucru va ajuta în special la distribuirea vaccinurilor anti-COVID statelor defavorizate, de a avea parte de vaccinuri suplimentare.

Conform comunicatului transmis de OMS, „omologarea de către OMS în cadrul procedurii pentru situaţii de urgenţă (EUL) constituie o condiţie prealabilă de aprovizionare cu vaccinuri pentru Covax”.

Reamintim că vaccinul produs de Moderna, are o eficiență împotriva COVID-19 similară vacinului de la Pfizer-BioNTech, cu 94,1% eficienţă conform OMS. Acest ser a fost autorizat în UE, America de Nord, în Regatul Unit şi în alte ţări, cum ar fi Israel şi Singapore.

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva CORONAVIRUS?! Anunțul oficial

Astfel, omologarea vaccinului Moderna este benefică pentru platforma Covax, care este privată de vaccinul anti-COVID AstraZeneca produs de Serum Institue of India (SII).

India a blocat exporturile vaccinului contra COVID, pentru a-și putea vaccina a-şi vaccina populaţia.

[ad_2]

Citește mai mult..