VIDEO – Lumea revine la normalitateZeci de români au descins în insulele Oceanului Indian! Sunt printre primii turiști străini care ajung în paradisul din Seychelles după carantina generală de acolo! De altfel – tot mai multe state se pregătesc de revenirea la normalitate după atâta amar de vreme în care restricțiile dure au făcut legea.


In articol:


A fost sărbătoare în Seychelles, o țară insulară din Oceanul Indian unde oamenii trăiesc mai ales din turism. Cei pe care-i vedeți în imagine sunt români plecați joi noaptea din București.

Au fost întâmpinați pe aeroport de autorități și de presă ca adevărați salvatori după o perioadă lungă în care banii străinilor n-au mai ajuns aici.

Citeste si: VIDEO- Libertate îngrădită pe litoral, în minivacanța de Paște

Cât costă un sejur în Seychelles  

„Sunt bucuroasă că sunt aici, sunt bucuroasă că ați deschis țara dumneavoastră. În țara mea e Paștele acum și avem o pauză de la muncă. E paradisul, de asta am ales acest loc!”, spune Gabriela, turistă din România.

Peste
60 de români au plătit mai bine de 1.500 de euro pentru a petrece un sejur în țara abia redeschisă după pandemie. Nu i-a împiedicat nici faptul că autoritățile de la noi au trecut Seychelles pe lista galbenă. La întoarcere scapă de carantină doar cei vaccinați sau care au trecut prin boală.

Citeste si: Țara care a raportat un nou record absolut de infectări cu COVID-19

„România, în plus față de ce vedem din Rusia, este o nouă piață de bază pentru Seychelles! Revenirea la normalitate este o

realitate și în alte zone”, spune Remco Althuis, șeful companiei aeriene din Seychelles. „Totul e deschis din nou: plajele, cluburile, barurile. Veniți aici!”

Israelul este o altă destinație care și-a redeschis porțile, inclusiv pentru români. Masca nu mai este obligatorie în spațiile deschise iar majoritatea afacerilor funcționează din nou.

Lumea revine treptat la normalitate

În Europa, Franța relaxează restricțiile începând de astăzi.

Sunt permise călătoriile interne, dar rămâne valabilă carantina de noapte. Francezii vor accepta turiști din străinătate începând din această vară, însă condiția principală este vaccinul anti-Covid.

În Italia s-au redeschis deja muzeele, cinematografele și restauranetele. Și în Spania restricțiile vor fi relaxate începând cu 9 mai iar călătoriile internaționale vor fi permise de la începutul lunii iunie. Campania de vaccinare este considerată un succes în Marea Britanie unde majoritatea activităților comerciale au fost reluate.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.