VIDEO – Preotul agricultor de doar 27 de ani

[ad_1]

La numai 27 de ani, un tânăr din Satu Mare a devenit un exemplu pentru întreaga comunitate: este preot devotat și – totodată un harnic agricultor. Tânărul își împarte timpul între a le oferi oamenilor atât hrană spirituală, cât și trupească, iar în solariile sale întinse cultivă legume gustoase, pe care el însuși le recoltează și le trimite spre magazine.


In articol:


El este Alin Vraja, cel mai tânăr preot din Satu Mare, ce-l iubește pe Dumnezeu în egală măsură în care e fascinat și de rodul pământului. Alin se ocupă în timpul liber cu agricultura. A început timid, în urmă cu un deceniu, iar de la un hectar și jumătate de solarii, acum s-a

extins la 15. Aici, spre exemplu, are ridichi gata de recoltă.

Citeste si: Rugăciunea care se rostește în prima zi de Paște

Preotul agricultor: Cea mai mare bucurie, când semințele dau roade 

„Ne place foarte mult ceea ce facem si încercăm ca- prin produsele pe care le producem- să punem toată dragostea noastră ca să iasă produse de calitate”, spune tânărul preot.

Preotul își petrece aproape zilnic câteva ore în solariile sale: „Cea mai mare bucurie când vezi că semințele pe care le-ai semănat de vreo lună, să le vezi că deja sunt mari, sunt pregătite de a fi comercializate și să ajunga pe masa oamenilor care le consuma. Sunt sentimente foarte plăcute”.

Citeste si: Alimentul-minune de pe masa de Paște. Îți curăță organismul de toxine!

Ridichile crocante și proaspete vor ajunge în curând pe rafturile magazinelor din Satu Mare.

„- Unde ajung ridichiile?- La supermarket. Sunt pregătite, recoltate de dimineață, iar în jumătate de oră sunt direct în magazin”, spune omul bisericii.

Alin se mândrește și cu plantații de roșii- ale căror răsaduri doar ce au fost puse pentru recolta de vară. Apoi, mai are și ceapă verde- gata să fie culeasă.
„Avem și două solarii cu ceapă verde pe care le pregătim pentru perioada dinainte de Paște, ca să le comercializam”, spune el.

Citeste si: Rugăciune în Sâmbăta Mare. Cum să te rogi în a șasea zi din Săptămâna Patimilor

Prima pasiune rămâne preoția

Tânărul se ocupă nu doar de hrana trupească, ci și de cea sufletească. Prima pasiune a sa rămâne preoția, la care a visat încă de mic copil. De trei ani este duhovnic la biserica Sfântul Ierarh Nicolae, unde enoriașii vin special ca să-i asculte slujbele, oficiate alături de preotul paroh.

„Eu în a doua bancă stau și, vă zic, îl admir. Îl admir din tot sufletul. L-am felicitat pentru prestația pe care o face. Se întrevede în el un viitor preot de înaltă calitate”, spun oamenii din parohie.

Pe lângă toate acestea, din 2016 Alin este și profesor de Limba Latină la Liceul Teologic Ortodox Român din Satu Mare.

[ad_2]

Citește mai mult..