Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, ședință de ultimă oră privind relaxarea restricțiilor

[ad_1]

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reunește, duminica, într-o ședință online, de la ora 11:00, Conform Prefecturii Capitalei.


In articol:



Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost, sâmbătă, sub 3 la mia de locuitori, mai exact 2,86 la mie, însă vineri a fost de 2,98.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reunește într-o ședință online în vederea relaxării restricțiilor


Astfel, prefectul capitalei, Alin Stoica a transmis că în acest caz, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia de a redeschide sălile de spectacol, restaurantele și cafenelele la o capacitate de 30%, dacă reta de infectare se va menține. Conform autorităților, aceste măsuri vor intra în vigoare de luni, de la ora 00:00.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, ședință de ultimă oră privind relaxarea restricțiilor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Doliu uriaș în medicina românească. Profesorul Ioan Pop de Popa a murit în Vinerea Mare

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea
de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”
, a afirmat Alin Stoica, la un post TV.

Totodată, după ce rata de infectarea a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în București.

La data de 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să elimine câteva dintre restricțiile dure și a permis circulaţia persoanelor până la ora 22:00, fiind interzisă până la ora 5:00. Măsura s-a aplicat și pentru magazine, ca acestea să fie deschise până la 21:00 până la sfârşitul de săptămânii.

Citeste si: Alimentul-minune de pe masa de Paște. Îți curăță organismul de toxine!

CMBSU a luat decizia de a fi redeschise și sălile de sport şi fitness, totodată au fost menținute și măsurile de

relaxare privind sărbătorile pascale.

„Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”, potrivit decizie CMBSU.

[ad_2]

Citește mai mult..