Oamenii au mers în număr mare la biserică pentru a asista la slujbele de Înviere, în București și în țară



Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală a început cu puțin înainte de miezul nopții. Credincioșii au început să se adune cu câteva ore înainte. Au vrut să fie siguri că prind un loc, mai ales că a fost anunțat un număr maxim al celor care pot asista la slujba oficiată de Patriarhul Daniel. 

La Catedrala Mitropolitană din Iași, slujba de Înviere se ține, pentru prima oară, în întregime în aer liber. Preoții au luat aceasta decizie pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de credincioși să participe, dar să poată respecta și măsurile de siguranță.

La fel ca și în ultimii ani, la Constanța, Lumina Sfânta vine de pe mare. Mii de credincioși au mers în portul Tomis să întâmpine ambarcațiunea în care se afla arhiepiscopul Teodosie. Apoi, vor porni într-o procesiune către Catedrală și vor lua parte la slujbă.

Mii de credincioși s-au adunat și la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, la slujba de Înviere. Autoritățile au transmis că vor supraveghea cu atenție zona, ca să se asigure că toată lumea respectă regulile de protecție față de noul coronavirus.

În Brașov, o slujbă de Înviere este ținută în Piața Sfatului, din centrul orașului. Așa vor putea asista cât mai mulți credincioși fără să creeze aglomerație.

Editor : A.A.



Citește mai mult..