„Aprinderea unui foc în China vs. aprinderea unui foc în India”



China a ironizat situația gravă din India provocată de pandemia de coronavirus printr-o postare pe Weibo, o rețea de socializare folosită de poporul chinez. Ironia, venită la o zi după ce președintele chinez Xi Jinping a transmis condoleanțe prim-ministrului indian Narendra Modi, a atras imediat numeroase critici, scrie BBC.

Postarea pe Weibo a a fost făcută de un cont care aparţinea Comisiei Centrale pentru Afaceri Politice şi Juridice a Partidului Comunist Chinez și conținea o poză care arăta lansarea unei rachete în China, alături de o fotografie în care erau incinerate cadavrele victimelor Covid din India.

De asemenea, imaginea era însoțită de textul „Aprinderea unui foc în China vs. aprinderea unui foc în India”.

Utilizatorii rețelei sociale au criticat imediat ironia Chinei, descriind postarea ca fiind „inadecvată”. Ulterior, postarea a fost ştearsă.

Ironia care a provocat controverse în online a venit la doar o zi după ce președintele chinez Xi Jinping a transmis un mesaj de condoleanţe prim-ministrului indian Narendra Modi.

India a înregistrat duminică un nou record negativ: 3.689 de decese asociate Covid-19, la o zi după ce a devenit prima țară la nivel mondial care anunța peste 400.000 de cazuri noi într-o singură zi.

Cifrele reale sunt, însă, mult mai ridicate din cauza testelor insuficiente şi a unei înregistrări inexacte a cauzei decesului, spun numeroși experți.

Citiți și: India se apropie de 20 de milioane de cazuri de Covid-19. Cifrele reale ar putea fi de 10 ori mai mari, avertizează experții

Editor : I.C



Citește mai mult..