Ce se va întâmpla cu turneul de tenis de la Roland Garros


Turneul de Grand Slam, Roland Garros, se va disputa cu spectatori, într-o cotă 35 la sută din capacitatea arenelor, dar nu mai mult de 1.000 de persoane pe un stadion, a confirmat, duminică seara, ministrul Educaţiei şi Sporturilor, Jean-Michel Blanquer, înformează lefigaro.fr.


In articol:


Ministrul Educației și Sporturilor al Franței a declarat faptul că a începutul turneului Roland Garros, vor avea voie în tribune doar 1.000 de spectatori, însemnând 35% din capacitatea fiecărei arene, apoi limita va fi ridicată la 65%- 5.000

de fani- începând cu 9 iunie, când vor fi sferturile de finală ale turneului.

Această decizie marchează o îmbunătățire față de turneul întârziat de anul trecut, când a fost permis accesul pentru maxim 1.000 de spectatori, pe terenurile de la Roland Garros. Openul francez din acest an, care a fost amânat cu o săptămână, va începe pe 30 mai. French Open-ul a fost amânat cu o săptămână de către organizatori şi va avea loc între 30 mai şi 13 iunie. 

Când vor avea acces spectatorii la Roland Garros

Spectatorii vor avea acces la arene începând cu 19 ma i, a declarat joi președintele Emmanuel Macron, cu condiția ca situația sănătății să nu se deterioreze.

Citeste si: Ce salariu are Cristina Neagu la CSM București. Sportiva a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii de 4 ori

Roland Garros[Sursa foto: Instagram]

Ce se va întâmpla cu restricțiile de circulație din Franța

O altă întrebare pentru Roland Garros era dacă meciurile din sesiunile de seară se vor juca fără spectatori din cauza interzicerii ieșirilor pe timp de noapte.

Citeste si: Ce sportivi vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Vară 2020

„Suntem capabili să instituim un sistem justificativ (n.r.- pentru spectatori), acesta este unul dintre lucrurile care se discută” cu organizatorii, a spus el.

Jean-Michel Blanquer nu a exclus schimbarea acestor reguli, în funcţie de evoluţia crizei sanitare. De asemenea, el a lăudat avantajele unui „permis de sănătate” (test negativ sau certificat de vaccinare). Prezentarea acestuia „poate fi condiţia pentru a putea intra pe stadioane”, a explicat el.

Ministrul Educației și Spoturilor a mai precizat și faptul că pe măsură ce se apropie Jocurile Olimpice, sportivii de nivel înalt pot fi vaccinaţi „în mod voluntar”.

„Este normal”, a spus Jean-Michel Blanquer, adăugând: „Nu sunt atât de mulţi”.

 



Citește mai mult..