Cum arată declarația de avere a lui Gelu Puiu, secretarul de stat proaspăt demisionat de la Ministerul Mediului


Gelu Puiu a fost secretar de stat în Ministerul Mediului, însă și-a dat demisia. Vezi cum arăta declarația de avere a politicianului.


In articol:


Gelu Puiu este fostul secretar de stat al Ministerului Mediului. Acesta și-a dat demisia, de curând. „În primul rând vreau să vă anunţ că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului şi-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Citeste si: Florin Cîțu, despre PNRR: „Este momentul să accelerăm lucrurile. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun”

Politicianul se ocupa de aplicația împotriva tăierilor ilegale de pădure: „Dacă există o breșă, îmi dau demisia”. Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului Costel Alexe. El a mai ocupat o funcţie de secretar de stat, în perioada martie 2013 – februarie 2014, în cadrul fostului Minister al Mediului şi Schimbărilor Climatice, în perioada Guvernării USL, din partea
PNL, având ca domeniu de responsabilitate pădurile. Gelu Puiu este membru al PNL începând cu anul 2012.

Cine este Gelu Puiu

Gelu Puiu are 41 de ani. El a decis să demisioneze de la Ministerul Mediului după ce site-ul Recorder.ro a publicat înregistrări care arată că secretarul de stat a pus în practică schimbarea din funcție a mai multor șefi de direcții silvice, „în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului”.

Citeste si: Florin Cîţu a anunțat noi măsuri de relaxare, de la 1 iunie: „Rămân deschise cu 30%-40%”

Fostul secretar de stat la Ministerul Mediului – Gelu Puiu.[Sursa foto: Facebook]

Puiu a fost secretar de stat începând cu 11 decembrie 2019. Înainte a fost a fost Inginer silvic – şef ocol. Mai întâi la Ocolul Silvic Adâncata, Direcția Silvică Suceava (2014-2015), apoi la Ocolul Silvic Vama, Direcția Silvică Suceava (2015-2019).

Între 2013 și 2014, Gelu Puiu a mai ocupat funcția de secretar de stat, la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat când se renunță la carantina de noapte

În perioada 2005-2013 a fost inginer silvic – responsabil cultură, investiţii, drumuri auto forestiere, lider sindicat ocol, la Suceava.

Gelu Puiu a început în 2001 ca muncitor necalificat. În anul 2003 a început să fie să fie profesor I debutant și inginer silvic în catedra tehnică – Grup Şcolar Silvic Câmpulung Moldovenesc.

Declarația de avere a lui Gelu Puiu

Conform celei mai recente declarații de avere a fostului secretar de stat, acesta avea pe numele lui mai multe proprietăți, dar și autoturisme, printre care o mașină marca „Skdoda”. Acesta declara pe 5 ianuarie 2021 că are un venit anual obținut din salarii de 21.699 de lei. De asemenea, din activități independente obținea un venit anual de 24.488

de lei. Declarația integrală de avere a lui Gelu Puiu, poate fi consultată chiar aici.

Citeste si: Cîțu anunță „revenirea la normalitate” de la 1 iunie: „Vom avea măsuri de relaxare la care visam de atâta timp”Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.