Restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele se redeschid de azi în București, după 2 luni



Sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele la interior şi cafenelele din Bucureşti se redeschid de astăzi, la capacitate redusă, de 30%, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a coborât sub 3 la mie.

Acestea pot funcționa până la ora 21:00, conform deciziei Comitetului pentru situaţii de urgenţă din București de ieri. Restricţiile de circulaţie după ora 22:00 rămân în vigoare. Petrecerile rămân în continuare interzise.

Sectorul HoReCa a fost unul dintre cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus. Patronii de restaurante spun că posibilitatea de a redeschide spațiile de la interior, chiar și la capacitate redusă, este „o gură de oxigen”.

„Suntem bucuroși să primim clienții în interiorul locațiilor noastre. Ne-a fost foarte greu”, spune Ionuț Ceban, patronul unui restaurant din Centrul Vechi.

„Chiar dacă am redeschis în interior, respectăm toate regulile impuse de autorități cu strictețe: mesele distanțate la 2 metri, dezinfectant pe fiecare masă, colegii mei se dezinfectează la anumite perioade de timp, dezinfectăm saloanele unde primim oaspeții la intervale bine stabilite”, a adăuat el.

„Puteți lua masa la restaurant în siguranță deplină, în interior”, este mesajul lui Ceban pentru clienți.

El a adăugat că pierderile financiare au fost destul de mari în perioada în care restricțiile au fost mai dure.

„Ne așteptăm și la alte relaxări în timp, dacă rata de infectare va scădea. Suntem nerăbdători să organizăm evenimente, petreceri, să revenim la o viață normală”, a mai spus Ceban.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că vor urma și alte relaxări, dacă rata de infectare va scădea și mai mult.

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a mai spus Stoica.

Editor : M.B.



Citește mai mult..