Un important membru ISIS, arestat la Istanbul. A fost mâna dreaptă a fostului lider Abu Bakr al-BaghdadiUn important membru al grupului Stat Islamic, considerat a fi mâna dreaptă a fostului lider Abu Bakr al-Baghdadi, a fost arestat de poliție la Istanbul, a informat presa locală duminică, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax.

Ofițerii de poliție l-au capturat pe afganul care poartă numele de cod „Basim”, în timpul unui raid în districtul Atasehir, în partea asiatică a orașului.

Potrivit presei locale, Basim a fost cel care l-a ajutat pe al-Baghdadi să se ascundă în Idlib. El a fost, de asemenea, responsabil pentru „aripa militară” a grupului jihadist.

Basim a ajuns la Istanbul cu un pașaport fals și o carte de identitate tot falsă. Conform agenției de știri DHA, arestarea sa a avut loc pe 28 aprilie.

Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis în 2019 în timpul unui raid efectuat de forțele speciale americane cu ajutorul luptătorilor kurzi din provincia siriană Idlib, în nord-vestul Siriei.

În ultimii ani, Turcia a intensificat lupta împotriva ISIS, care a organizat mai multe atacuri în țară, inclusiv pe cel petrecut în 2017 într-un club de noapte din Istanbul și în în urma căruia au murit 39 de persoane.

Editor : I.CCitește mai mult..

Leave A Reply

Your email address will not be published.