Sorin Cîmpeanu – anunț pentru toți elevii din România. Ce se întâmplă din data de 5 mai 2021


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că de miercuri vor merge la şcoală cu prezenţă fizică 1.400.000 de elevi din învăţământul primar şi din grădiniţe, precum şi aproape 500.000 de elevi din clasele a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea, a unsprezecea. Regula se aplică în 2.057 de localităţi, din România, unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie.


In articol:


Ministrul Educației a făcut un anunț pentru toți elevii din țară. De mâine școlile din România îi așteaptă pe elevi în bănci. Vor putea merge la şcoală și elevii din cele 185 de şcoli speciale. De luni, vor merge fizic la cursuri cei 370.000

de elevi din clasele terminale.

„Este un an cu pierderi foarte mari, este un an cu pierderi foarte neuniforme, este un an în care educaţia a pierdut în orice stat, inclusiv în statele cu sisteme de educaţie considerate avansate, către care ne uităm cu multă apreciere. Este un an în care recuperarea acestor pierderi se va putea face doar parţial, este un an în care recuperarea pierderilor este limitată, spre exemplu, pentru elevii din clasele terminale care vor susţine examenele naţionale şi care vor încheia acest ciclu de pregătire.
Deci chiar dacă Ministerul Educaţiei a propus ca programul naţional de ore remediale, de ore de recuperare, să se deruleze pe întreg parcursul anului şcolar viitor, 2021-2022, aceşti elevi nu vor avea şansa să poată participa la aceste ore de recuperare. Este un an total atipic”,
a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Antena 3.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a vorbit despre ziua de 8 Martie. În ce condiții se va desfășura

Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a vorbit în detaliu despre categoriile de elevi care încep școala mâine.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, verficări la o şcoală unde un învăţător este acuzat că abuzează verbal copiii

„Mâine vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică 1.400.000 de copii şi mă refer aici la elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, inclusiv copiii din grădiniţe. Aceştia sunt 1.400.000. Se adaugă, tot mâine, elevii de clasele a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea, a unsprezecea din localităţile, din cele 2.057 de localităţi care astăzi au înregistrat o rată de infectare sub 1 la mie. Acestea sunt datele de astăzi, pe care se va lua decizia cu privire la modul în care se deschid şcolile”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a menționat că elevii din clasele de gimnaziu şi liceu din alte peste 1.100

de localităţi vor reîncepe şcoala online.

„Din păcate, în cele 1.124 de localităţi astăzi în care rata de infectare este peste 1 la mie, elevii de clasele a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea, a unsprezecea vor trebui să înceapă şcoala în sistem online, cu toate neajunsurile de rigoare. Nu ne rămâne decât să sperăm că rata de infectare va coborî în multe dintre cele 1.124
de localităţi, iar la nivelul zilei de vineri, când se va lua decizia pentru modul de derulare a cursurilor săptămâna viitoare să avem cât mai mulţi elevi care vor avea şansa de a participa cu prezenţă fizică”
, a susţinut Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Anunț important făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ce școli râmân închise- LISTA COMPLETĂ

Ministrul Educației a vorbit despre începerea școlii.[Sursa foto: Facebook]

El a explicat că raportat la rata de infectare din fiecare zi de vineri se va stabili cum se desfăşoară cursurile în săptămâna următoare.

Oficialul a adăugat faptul că joi peste 1700 de localități aveau rata de infectare sub 1 la mie. Marți a fost nevoie de actualizarea datelor, fiind acum 2.057 de localităţi cu rata sub 1 la mie.

„Oricum, luni, indiferent de scenariu, vor reveni la şcoală elevii din clasele terminale. Este vorba de 370.000 de elevi de clasa a opta, a XII-a, a XIII-a şi de elevi din clasele terminale din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal”, a arătat el.

Anunț pentru elevii care vor suține bacalaureatul

Elevii de clasa a XII-a vor încheia cursurile pe 4 iunie. De asemenea, elevii de clasa a VIII vor termina pe 11 iunie, pentru a susţine Evaluarea Naţională cu prezenţă fizică în sesiunea normală începând din 22 iunie. Examenul de Bacalaureat va începe în 28 iunie.

„Deci 1.400.000 sunt copiii din grădiniţe şi ciclul primar, 370.000 sunt cei din clasele terminale, avem aproape 500.000 de elevi de clasa a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea, a unsprezecea care învaţă în localităţi în care rata de infectare le permite accesul la şcoală cu prezenţă fizică”, a enumerat Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a: „Ministerul Educației a…” Ce urmează după Paște?

Conform lui Sorin Cîmpeanu, elevii înscrişi în programul de ore remediale vor putea să meargă la orele de recuperare. „Am avut 246.000 de elevi care au particiapt în luna precendentă la aceste ore de recuperare. Este important. Din păcate, sunt convins că(…) numărul elevilor care au nevoie de aceste ore de recuperare este mai mare decât numărul declarat al acestor elevi(…)”, a afirmat Cîmpeanu.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.