Statul care a ridicat toate restricţiile anti-COVID-19. „NU mai sunt necesare”


Statul american Florida este primul care a anunțat renunțarea la toate restricţiile anti-coronavirus, pe măsură ce campania de vaccinare a înaintat cu repeziciune.


In articol:


Guvernatorul statului american Florida a anunțat ridicarea imediată a tuturor restricţiilor asociate pandemiei de COVID-19, justificându-şi decizia prin eficacitatea şi disponibilitatea vaccinurilor dezvoltate împotriva noului coronavirus.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț de ultim moment despre noi relaxări. Putem scăpa de mască la 1 august


Câți americani din Florida s-au vaccinat până acum

Aproape 9 milioane de persoane, reprezentând 41,9% din cei 21,5 milioane de locuitori ai statului Florida, au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit autorităţilor sanitare americane.

„Persoanele care nu sunt încă vaccinate se află în această situaţie cu siguranţă nu din cauza unei lipse de stoc, sau a unei lipse de disponibilitate a vaccinurilor”, a declarat guvernatorul din Florida, Ron DeSantis.

Guvernatorul din Florida, Ron DeSantis, a semnat decretul de ridicare a restricțiilor[Sursa foto: Twitter / Ron DeSantis]

Ron DeSantis a promulgat o lege care punea capăt stării de urgenţă la 1 iulie în acest stat din partea sud-estică a Statelor Unite, care impunea o serie de restricţii în faţa pandemiei de coronavirus, dar a semnat apoi un decret care devansează data de intrare în vigoare a acelei măsuri începând de luni, 3 mai, potrivit Agerpres.

Citeste si: Danemarca renunță la vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson. Care e motivul

Guvernatorul din Florida: Vaccinarea face inutile restricțiile 

Guvernatorul DeSantis a criticat restricţiile stricte care sunt încă în vigoare în alte state americane. El a sugerat că statele care continuă să îi oblige pe rezidenţii lor să respecte astfel de măsuri indică faptul că liderii lor „nu cred în vaccinuri”.

Vaccinurile Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson sunt disponibile, în anumite cazuri chiar şi fără programare, în numeroase centre de vaccinare, farmacii şi supermarketuri din Statele Unite.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.