Nu aș vrea să comentez dacă era cel mai mare, dacă îl chema Arthur sau IonițăMinistrul Mediului Tanczos Barna a vorbit miercuri, într-o conferință de presă, despre scandalul uciderii ursului Arthur, despre care asociațiile de mediu susțin că era cel mai mare urs din România. Persoana care spune că este cel mai mare urs are puteri supranaturale, susține ministrul.

„Nu știu cine este persona în țara asta care ar putea spune despre un urs sau un cerb că este cea mai mare din țară. Acea persoană are puteri supranaturale, pentru că eu nu aș putea să mă hazardez să spun așa ceva. Eu nu sunt specialist, nu sunt vânător. Din ce îmi spun vânătorii câteodată, există și urși cu peste 600 de puncte. Nu aș vrea să comentez dacă era cel mai mare, dacă îl chema Arthur sau Ioniță”, a declarat ministrul Tanczos.

Acesta a precizat că așteaptă rezultatul celor două anchete ale Gărzii de Mediu și Gărzii Forestiere, în legătură cu scandalul privind uciderea unui exemplar de urs de către un prinț din Austria, contra cost, pentru trofeu.

„Extragerea în caz fortuit este prevăzută de legislație. În momentul în care se emite o asemenea derogare extragerea este permisă și este legală. Nu știu dacă este vorba de acel urs sau nu. Nu știu dacă extragerea s-a făcut sau nu cu respectarea legii. Aștept până mâine să se facă ancheta”, a declarat Tanczos Barna.

Acesta a precizat că în cazul în care se demonstrează că a fost încălcată legea, sancțiunea este de 30.000 de euro și se verifică dacă se întrunesc condițiile pentru fapte penale.

Editor : R.K.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.