Preotul din Suceava cercetat pentru decesul unui bebeluș după botez este nevinovatMedicii legiști din Suceava au constatat că decesul bebelușului survenit în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică. Ei susțin că micuțul a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii.

Raportul legiștilor a vizat contextul în care un bebeluș de șase săptămâni a murit la sfârșitul lunii ianuarie, la Suceava, după ce a fost botezat.

Atunci, în spațiul public s-au declanșat valuri de reacții despre procedura în timpul botezului.

Totodată, procurorii au declanșat urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat botezul.

O primă concluzie emisă atunci de legiști a fost că bebelușul ar fi murit în urma lichidului aspirat în plămâni. Raportul făcut public acum arată însă alte concluzii.

Concret, moartea s-ar fi datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou născut prematur și nevaccinat, se arată în raportul citat de Monitorul de Suceava. Concluzia este că afecțiunile pe care le prezenta copilul (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă), prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale, se arată în raport.

În același raport de expertiză sunt păstrate și constatările inițiale ale medicilor de la urgență și de pe ambulanță care au constatat înecul prin imersie de apă, lichidul găsit în plămâni etc.

Familia copilului mort a anunțat că va contesta acest raport medico-legal și că va înainta și plângere penală față de cele două cadre medicale care îl semnează.

Citește și:

Bebelușul mort după botez înghițise 110 ml de apă. Mărturia șocantă a tatălui

Copil decedat după botez. Vasile Bănescu: Preotul din Suceava este prăbușit. Ce cuvinte ai să explici moartea unui inocent?

Editor : G.M.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.