Noi centre pentru maratonul de vaccinare. Unde se vor deschide acestea


În București se fac ultimele pregătiri pentru maratonul de vaccinare care va începe de vineri, 7 mai 2021 și se va încheia pe data de 10 mai. Un număr de 50 de cabinete vor fi deschise de mâine la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.


In articol:


Pentru prima dată de la debutul campaniei, au fost imunizate peste 100 de mii de persoane. Suntem însă departe de numărul maxim de oameni care ar putea fi vaccinaţi zilnic. 


Noi centre pentru maratonul vaccinării

Se vor deschide noi centre pentru maratonul de vaccinare împotriva coronavirusului la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, în Bucureşti, dar şi la Castelul Bran. De mâine, Sala Palatului se va transforma într-un mare centru de vaccinare. Aici au fost pregătite 40 de cabinete.

Tot mâine începe un alt maraton al vaccinării şi la Castelul Bran. Turiştii imunizaţi vor primi şi diplome.

La Sala Palatului vor fi supravegheate 15 minute toate persoanele vaccinate, astfel încât dacă apar reacţii adverse, personalul medical să poată interveni imediat. Au fost aduse inclusiv două paturi de terapie intensivă. Cabinetul improvizat va fi dotat cu monitoare, oxigen şi adrenalină. Dacă intră cineva în şoc anafilactic, adrenalina va fi administrată imediat. Așadar, la Sala Palatului se fac ultimele pregătiri: se şterg scaune, se lipesc afişe, se pregătesc fluxurile . 

Centre de vaccinare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rusia va omologa vaccinul Sputnik Light, o nouă variantă a vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V

Au fost aduse şi frigiderele cu serul Pfizer de la Institutul Cantacuzino. Fiecare are un cod pe care îl ştiu doar medicul coordonator şi asistenţii şefi din fiecare tură. Peste o mie de cadre medicale şi voluntari vor lucra în ture de câte opt ore.

Centrul va fi deschis non-stop de vineri până luni. Vom putea ieşi din case şi după ora 22, trebuie doar să completăm în declaraţia de propria răspundere că avem nevoie de o intervenţie medicală. Autobuzele de pe şase linii vor circula şi noaptea.

„Cel mai bine ar fi să veniţi noaptea, ziua s-ar putea să fie coadă. Nici noi nu ştim, ne organizăm”, susţin medicii de la Sala Palatului.

Alte 10 cabinete au fost pregătite la Biblioteca Naţională: „În stânga şi în dreapta sunt amenajate spaţii pentru cei care aşteaptă să le vină rândul la vaccinare”.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore?

Până la sfârșitul lunii ar putea fi vaccinați peste 5 milioane de români

România se apropire de atingerea ţintei de cinci milioane de vaccinaţi până la sfârşitul acestei luni. Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie să vorbim, în

primul rând, de toate persoanele vaccinate, nu doar de cele care au primit ambele doze. În al doilea rând, este nevoie de menţinerea sau depăşirea celui mai bun ritm de vaccinare de până acum.

Concret, vorbim de săptămâna 20-26 aprilie, când au primit prima doză peste 416.000 de persoane. Asta înseamnă o medie de 59.500 de persoane pe zi. În acest ritm, mai este nevoie de 26 de zile pentru a atinge obiectivul de 5.000.000 de persoane vaccinate. Adică exact 1 iunie.

Cu toate acestea, miercuri au fost vaccinate cu prima doză doar 38.503 persoane. Asta ar însemna că ar fi nevoie de 38 de zile pentru atingerea ţintei, adică 12 iunie.

 

 

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.