Ce faci dacă se aprinde martorul de monitorizare a presiunii în pneuri și cât de sigur este să mergi cu el așa


Fie că ai sau nu senzor pentru presiunea din pneuri, trebuie să știi că aceasta trebuie verificată destul de des, mai ales de la un sezon la altul. Află cât de sigur este să mergi cu martorul de monitorizare a presiunii din anvelope și ce se poate întâmpla dacă nu faci presiunea la timp.


In articol:


Martorul pentru monitorizarea presiunii în anvelope se aprinde în bord când presiunea este prea mică sau prea mare. Având o presiune mică în pneuri, aceasta poate provoca condiții de condus nesigure.

Totodată, poate provoca uzura prematură a anvelopelor și poate duce la defectarea lor. Dacă o anvelopă cedează, ar putea apărea o explozie care ar putea duce la pierderea controlului asupra vehiculului.

Citeste si: Centru de dezmembrări auto în zona ta

Presiunea roților poate fi făcută și la benzinărie[Sursa foto: PixaBay]

Ce trebuie să faci când se aprinde martorul de presiune a pneurilor

În clipa în care martorul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) se aprinde, verificați presiunea în toate cele patru anvelope. Dacă una dintre anvelope are presiunea
scăzută, adăugați aer până când aceasta atinge specificațiile indicate de  producător. Lista cu valorile optime se găsește în interiorul panoului ușii laterale a șoferului.

Un caz special când martorul se poate aprinde, este atunci când presiunea anvelopei este prea mare. În această situație trebuie să verificați presiunea tuturor celor patru anvelope și dezumflați pneul care indică o valoare mai mare decât cea impusă se producător.

Ce faci dacă se aprinde martorul de presiune în timpul mersului

În momentul în care martorul se aprinde în timp ce conduceți, găsiți cea mai apropiată benzinărie și verificați presiunea anvelopelor. Conducerea anvelopelor sub nivelul menționat de producător poate provoca uzura și prezintă pericole de siguranță.

Citeste si: De ce se strică cutia de viteze cu transmisie automată

Uneori, martorul se aprinde și se stinge la scurt timp, ceea ce se poate datora temperaturilor exterioare fluctuante.

Dacă presiunea scade peste noapte, apoi crește în timpul zilei, martorul se va stinge odată cu încălzirea vehiculului sau odată cu creșterea temperaturii.

Presiunea roților trebuie făcută periodic[Sursa foto: PixaBay]

Dacă martorul se aprinde odată ce temperaturile se răcesc, veți ști că vremea determină fluctuația presiunii din anvelope.

În cazul în care martorul de presiune a pneurilor se aprinde cu întreruperi după ce porniți mașina, și apoi rămâne pornit, aceasta înseamnă că sistemul nu funcționează corect.

Un mecanic ar trebui să se uite la vehiculul dumneavoastră cât mai curând posibil.

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.