VIDEO – Fără mască pe plajă de la 1 iunie, dar rămâne distanțarea socialăDe la 1 iunie nu vom mai fi obligați să purtăm mască pe plajă. Însă va trebui să păstrăm distanța recomandată între șezlonguri.


In articol:


Anunțul mult așteptat al premierului Florin Cîțu a venit de la Constanța, unde a avut o întâlnire cu operatorii din turism. Au decis eliminarea măștii- atâta vreme cât se menține distanțarea socială pe plaja.

Însă imaginile din minivacanța de întâi mai sunt dovadă că tinerii din Vama Veche au renunțat la masca de protecție cu mult înainte ca legea

să intre în vigoare.

S-au așezat pe nisip, în grupuri, distanțați de cei pe care nu-i știau, iar masca au ținut-o mai mult în buzunare. Iar asta, pentru că au făcut fie baie-n mare, fie au băut sau au mâncat pe plajă.

Distanța socială pe plajă ne va scăpa de mască

De la întâi iunie s-ar putea deschide la capacitate maximă hotelurile și restaurantele de la malul mării, pentru cei care au personalul vaccinat.
În acest sens, operatorii din turism s-au pregătit deja.

„Am lansat deja primele locatii sigure- acolo unde turistii regasesc aceste stick-uri, inseamna ca patronatul RESTO confirma ca personalul angajat este vaccinat”, spun operatorii.

„Se poate verifica daca persoana este vaccinata cu un simplu CNP, e foarte usor. Nu avem nicio scuza sa nu ne vaccinam si sa nu ne reluam viata de dinainte de pandemie”, crede premierul.

Se discută intens ca de la întâi iunie și programul teraselor și barurilor de pe litoral să fie mai lung de ora 10 seara.

A doua etapă de relaxare, de la întâi august, vizează ca festivalurile cu mii de oameni- precum Neversea și Untold- să poată fi reluate, la fel și nunțile și petrecerile.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.