Descoperire incredibilă într-o peşteră din apropiere de Roma: Rămăşiţele a nouă oameni de NeanderthalArheologii italieni au fost uluiți când au descoperit rămăşiţele a nouă oameni de Neanderthal care ar fi fost vânaţi de hiene. Osemintele au fost găsite într-o peşteră preistorică din apropiere de Roma.


In articol:


Oasele fosilizate și mai multe fragmente de cranii au fost găsite în peştera Guattari, în oraşul San Felice Circeo. Oamenii de știință au stabilit că neanderthalienii, ramură apropiată a Homo sapiens, au dispărut în urmă cu aproximativ 40.000

de ani. 

Rămășițe vechi de aproape 100.000 de ani

Opt dintre rămăşiţele descoperite sunt vechi de 50.000- 68.000 de ani. Mai mult, cea mai veche ar putea avea o vechime de 90.000- 100.000 de ani, a spus Ministerul italian al Culturii.

Citeste si: Descoperire istorică în Egipt

Din primele analize se pare că oasele au aparținut unei femei, unui băiat și unor șapte bărbați adulți.

Majoritatea Neanderthalienilor au fost ucişi de hiene

Mario Rolfo, profesor de arheologie la Universitatea Tor Vergata, a susține că majoritatea Neanderthalienilor au fost ucişi de hiene.

„Oamenii de Neanderthal erau pradă pentru aceste animale. Hienele îi vânau, mai ales pe cei mai vulnerabili, precum indivizii bolnavi sau mai în vârstă”, a spus el, citat de The Guardian.

Citeste si: O epavă a unui vas roman descoperită în estul Mării Mediterane, considerată cea mai mare de acest fel găsită vreodată în zonă

Ministrul

italian al Culturii, Dario Franceschini, a catalogat descoperirea ca „una extraordinară, despre care va vorbi întreaga lume”.

„Aceste descoperiri vor ajuta la îmbogăţirea studiilor despre Neanderthalieni”, a afirmat el.

Citeste si: Imagini uimitoare cu cele mai vechi cadavre găsite vreodatăCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.