O veste excelentă: Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc luni în ţarăO veste excelentă! O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte luni în România. Dozele vor fi distribuite în întreaga țară.


In articol:


”Mâine, 10 mai, România va primi o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Totodată, o parte din tranşa aferentă Centrului Regional Timişoara va sosi pe cale terestră”, a transmis, duminică, CNCAV.

Transportul către centrele de stocare va fi asigurat de firma producătoare. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Citeste si: Bilanț coronavirus România 9 mai 2021: 857 cazuri noi de persoane infectate

Cum vor fi distribuite dozele

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.120
doze;

Centrul Regional de Depozitare Braşov: 81.900 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

Citeste si: Ministrul Sănătății: Vestea bună e că pandemia a început să o ia mai încet, că nu mai avem presiune pe terapia intensivă

Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 93.600 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 81.900 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 152.100

doze;

Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 152.100 doze.

Citeste si: VIDEO- Vacanța grăbește vaccinarea. Maratoanele se dovedesc un succes

”Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a

municipiului Bucureşti”, a mai transmis CNCAV.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.