Câți elevi vor putea merge la școală cu prezență fizică? Ce spune Ministrul Educației


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit câți elevi vor putea merge la școală cu prezență fizică de luni. Astfel ministrul declară că, de astăzi vor putea merge cu prezență fizică la şcoală cu 450.000 de elevi mai mult faţă de săptămâna trecută, adăugând că dintre aceștia fac parte și cei aproximativ 80.000 de elevi din localităţi unde rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 1 la mia de locuitori.


In articol:


„În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat câți elevi vor putea merge în școli cu prezență fizică, de luni

„Mâine vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică cu 450.000 elevi mai mult decât au putut să meargă săptămâna trecută. Este vorba de elevii claselor terminale care încep şcoala mâine, toţi cu prezenţă fizică, indiferent de scenariu, de rata de infectare, în număr de 370.000,
şi este vorba de un număr de aproape 80.000 de elevi care vor putea începe şcoala datorită scăderii ratei de infectare sub 1 la mie într-un număr de aproape 200 de localităţi”
, a afirmat, duminică, Sorin Cîmpeanu, la un post Tv.

Câți elevi vor putea merge la școală cu prezență fizică? Ce spune Ministrul Educației[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Sănătății: Vestea bună e că pandemia a început să o ia mai încet, că nu mai avem presiune pe terapia intensivă

Ministrul a mai spus că, nu va exista perfecțiune în legătură cu prevenția față de virusul COVID-19,

însă în școli, regulile se respectă față de alte locuri. Acesta a mai specificat că, există 2,5 milioane de elevi care vor merge la şcoală fizic din aproape 3 milioane.

„Nu putem pretinde că există perfecţiune, dar se respectă mai mult decât în multe alte locuri. Nu vreau să… mă refer la centre comerciale, la parcuri de distracţii şi la alte astfel de locuri. În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane”, a mai adăugat el.

Citeste si: Maratonul vaccinării din București: Peste 12.000 de persoane, imunizate. Până când sunt deschise centrele?

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că momentan nu există informații exacte privind situaţia infectărilor cu COVID-19, după reînceperea școlii.
Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.